machetedidactice.com

Advent 2017 * Ziua cu numărul 13

E ziua în care, practic, s-a terminat semestrul I al clasei a VI-a.
De ce spun asta? Pentru că s-a dat și teza la matematică și odată cu ea emoțiile mari au trecut.
Fiind miercuri, a fost un ora încărcat, cu multe ore, nici una mai de relaș.
Acasă, bucuria descoperirii cartolinelor a continuat, la fel și a cărții aferente. I-a mers la suflet această idee, a găsirii unei cărți noi în fiecare zi, și nu există dată să citească o cartolină nouă să nu reamintească asta.

Noutatea de astăzi poartă titlul Băiatul și gândacul magic. . E semnată de M.G. Leonard, o scriitoare britanică ce înainte de a-și scrie propriile povești a lucrat în industria muzicii, a învățat actoria, a profesat ca actriță, a produs spectacole cu piese de teatru și a condus un studio de înregistrări.
Cartea de față este debutul ei literar, a fost publicată în primăvara anului trecut și este prima parte a unei trilogii (partea a doua a apărut în aprilie acest an, partea a treia va fi publicată anul viitor).

Primul volum al unei trilogii care aduce in prim-plan un baietel foarte istet si niste gandaci deosebit de inteligenti. Aventura, umor, stiinta, toate la un loc intr-o poveste care ii va amuza pe micutii cititori. Atunci cand tatal lui Darkus Cuttle dispare fara urma, si inca dintr-o camera incuiata, pustiul se muta la unchiul Max si la doi pasi de Humphrey si Pickering, cei doi verisori trasniti napaditi de gandaci. Curand, Darkus descopera ca insectele din vecini nu sunt deloc obisnuite, ba dimpotriva, sunt foarte prietenoase si inteligente. Din pacate, sunt si in pericol de moarte. Asta, pentru ca Lucretia Cutter, un personaj malefic, le-a pus gand rau. De altfel, tot ea este responsabila si pentru disparitia tatalui lui Darkus. Pustiul si prietenii lui neobisnuiti isi vor uni fortele pentru a o distruge pe Lucretia si a-l elibera pe prizonier.

Bine ai venit în căsuța noastră! Abia așteptăm să vedem în ce aventură vom intra.

Lasă un răspuns

%d