machetedidactice.com

Advent 2017 * Ziua cu numărul 9

Pentru că e sâmbătă, e altceva pentru că așa vrem noi. Și pentru că e necesar să găsim modalități de a așeza tot zbuciumul din săptămână, acolo unde trebuie: cele neplăcute le analizăm pentru a înțelege ce a determinat apariția lor iar cele frumoase și bune le așezăm la suflet, învelindu-l.

Cartolina zilei a fost citită mai devreme, cu multă nerăbdare. Răspunsul întrebării în limba română a fost așa de frumos, nu că nu-l bănuiam.

„- Consideri că pentru rezultatele școlare obținute, trebuie să fii recompensat?
– Nu! Consider că rezultatele obținute la școală o să mă recompenseze când o să ajung la maturitate și atunci o să mă pot duce facultate și la un liceu bun.”

În ceea ce privește cartea zilei ea a constituit o surpriză fără seamăn. E o bună bucată de timp de când caut această carte și nu am mai avut răbdare până la Crăciun să i-o dau. Au năvălit în minte amintirile legate de Invenția lui Hugo Cabret despre care, dacă doriți, puteți vedea cum am lucrat noi, tot într-un decembrie. Și au trecut patru ani!

Activităţi educative copii – „Invenţia lui Hugo Cabret”, un final de an perfect!

Nu a fost nevoie să recitesc ceea ce am scris atunci pentru că am senzația că s-a petrecut ieri.
Dar reacția lui Luca la vederea cărții, Minunata familie Marvel, spune tot ce aș putea reda eu în cuvinte.

   

Și a început căutarea. Detalii puteți vedea aici.

Editura Corint le oferă tuturor cititorilor săi, în colecția Leda Edge, un fascinant roman în cuvinte și imagini creat de inegalabilul Brian Selznick: Minunata familie Marvel (The Marvels), o carte care a devenit bestseller The New York Times, fiind nominalizată drept cea mai bună carte pentru copii de publicații prestigioase precum Publishers Weekly și The Guardian.

Autorul este câștigătorul celui mai prestigios premiu american pentru carte ilustrată, Caldecott Medal, și a devenit popular în întreaga lume cu romanul său Invenția lui Hugo Cabret (The Invention of Hugo Cabret), romanul publicat de Editura Corint în 2007 și a cărui ecranizare, Hugo (2013), în regia lui Martin Scorsese, avea să obțină, între alte numeroase premii și distincții, nu mai puțin de cinci premii Oscar. Brian Selznick a mai scris, de asemenea: The Houdini Box (1991), The Robot King (1995), Boy of a Thousand Faces (2000) și Wonderstruck (2011).

Minunata familie Marvel este un roman incredibil de frumos, care combină o poveste în imagini (care acoperă aproape 400 de pagini) și o poveste în cuvinte care, la început, pare să nu aibă nicio legătură cu povestea transmisă cu ajutorul desenelor alb-negru. Povestea în imagini începe în 1766 și redă istoria unei familii de actori. Povestea în cuvinte începe în 1990 și vorbește despre iubire și familia cea adevărată care s-ar putea să nu fie, nicidecum, formată din rudele de sânge. Cele două se întrepătrund, se contopesc, devenind hronicul unei case unice, într-o carte ca o bijuterie care poartă marca inconfundabilului Brian Selznick și pe care Editura Corint are deosebita plăcere să le-o ofere cititorilor săi, adolescenți, tineri și mai puțin tineri, deopotrivă, în colecția LEDA EDGE coordonată de Shauki Al-Ghareeb.

Abia aștept să ne aplecăm asupra ei și asta va fi chiar în zilele ce urmează. Presimt. 🙂

Lasă un răspuns

%d