machetedidactice.com

Când trebuie să dai curs cererii

Nu este pentru prima dată când primesc o astfel de solicitare și anume aceea de a confecționa jumătate de zână urmând ca ea să fie întregită cu material. Am văzut așa de multe exemple pe unde am umblat încât am crezut că nu voi meșteri și eu una. E drept, unele din exemplarele privite erau frumoase, proporționate, plăcute ochiului. Altele erau asamblate într-un mod în care nici un muritor nu și-ar dori să arate: gâtul lipsă, trunchiul scurt, fusta montată de la subraț infinit mai mare decât restul ansamblului. Mi-am mai exprimat părerea legată de acest aspect și nu puține au fost vocile care au reacționat vehement.

Nu am afirmat niciodată că aș deține rețeta în urma căreia să se producă un miracol vizual, dar întotdeauna mi-am dat silința să combin culorile plăcut, să existe o simetrie dar mai ales, să respect și să reproduc corpul uman frumos, proporționat. Am refuzat să confecționat copiii care nu arătau firesc asta nu pentru că nu pot tolera vreo înfățișare ci pentru că eu consider că acolo unde sunt atât de mulți copii în plină formare trebuie să existe exemple firești, nu cazuri izolate.

E un subiect dureros pentru că nimeni nu-și dorește să fie pus într-o situație de genul, atunci când trebuie să ai grijă de un copil, ori adult cu diferite dizabilități ori diformități. Sunt provocări ale vieții care au existat dintotdeauna și cei aleși să le facă față trebuie că sunt speciali.

Așadar, a apărut și în curtea mea o jumătate de machetă, lucrată cu drag ca și celelalte. Sper ca ea să primească în fiecare anotimp o ținută pe măsură pentru a bucura prichindeii. Anvergura brațelor este mare, măsoară 1 metru și special am ales ca umerii să nu fie acoperiți pentru a putea fi îmbrăcată mai ușor.

Lasă un răspuns

%d