machetedidactice.com

Calendarul de Advent din 2017

Anul acesta am reușit, în ciuda programului destul de încărcat, să nu las confecționarea acestui calendar pe ultima sută de metri. Am căutat din timp cele necesare și printre picături, l-am meșterit.
E o activitate la care Luca vibrează mai mult ca oricând, asta pentru că luna decembrie reprezintă pentru el o lună magică.

– Mama, sunt convins că de pe 10 decembrie zilele vor avea 48 de ore!

Așa că am fost secondată în toate etapele de el, asta pentru că a dorit să aleagă forma lui pentru că în privința conținutul, păstrează în continuare starea de surpriză. Nu a dorit să știe cum vor suna întrebările.

Și-a dorit ceva cu alură de vechi, mai vintage, și am căutat până am găsit niște ilustrații pe gustul lui. Le-am printat, după care le-am fixat pe carton iar pe spate am lipit întrebările: una în engleză și una în română.

Aceste cartoline le-am pus „la uscat” pe frânghii, ele fiind fixate pe o ramă de lemn.

Cârligele de rufe le-am lipit pe silicon, nu înainte de strecura sfoara în ele. Inițial am dorit săă le fixez pe o panglică de mătase dar m-am răzgândit. Arată mai ok așa, cu sfoară.

Ilustrațiile pentru cartoline le-am luat de la dotty wren.

Acolo, pe blogul ei, găsiți nenumărate idei pentru astfel de calendare, pe care le puteți completa după cum vă spune inima și inspirația.

După ce toate cartolinele au fost fixate în cârligele lor, am atașat ramei o ghirlandă luminoasă dar și niște elemente de decor. Nu multe, pentru că așa a dorit Luca. 🙂

Așa de iubit a fost de copil că l-am montat la locul lui, i-am pornit luminițele și acum tot ce ne-a mai rămas de făcut este să așteptăm ziua de 1 decembrie.

Așadar, luna cadourilor poate să înceapă! Ne rugăm să fim sănătoși pentru a ne putea bucura de ea, așa, în felul nostru. Este ceea ce vă dorim și vouă!

Lasă un răspuns

%d