machetedidactice.com

Machete didactice – De-aș putea face o magie…

… aș opri toată nebunia aceasta din educația românească.
De 27 de ani aștept, cu optimismul tot mai scăzut, să se întâmple ceva și cu educația copiilor noștri. Poate a sosit momentul ca să se termine toate schimbările care ne-au adus în prag de nebunie pe toți: profesori, elevi, părinți. Numai pe cei din minister nu-i mai oprește nimeni din efectuarea acestor experimente care au reușit să ne facă k.o.
Am trăit să văd manuale la sport și dirigenție. Tocmai ce au anunțat la știri că de anul acesta, proba orală a bacalaureatului se va desfășura în februarie. Doresc, în zece județe care nu au fost nominalizate încă, să corecteze lucrările, scanându-le pentru ca profesorii să le poată corecta și de acasă și aberațiile continuă.
Ministrul ăsta care e acum, e un fel de semi-analfabet asta pentru că în toate luările de poziție vorbește aiurea, demonstrând că nu are ce căuta acolo.
Dar ce contează asta atâta vreme cât noi, marea masă a celor care „beneficiem” de elucubrațiile lor, nu facem nimic.
Ar trebui să se unească profesorii, educatorii, părinții, pentru a stopa alunecarea pe tobogan. Pentru că elevii de astăzi vor ajunge, peste câțiva ani, miniștri și factori decizionali.
Eu sunt o persoană optimistă dar cu exemplele pe care le văd în fiecare zi, nu mai găsesc elementele necesare pentru a mă încuraja. Și sunt un părinte, un umil părinte din sutele de mii ale țării ăsteia, care crede cu tărie că educația este singura noastră scăpare.
Cu gândul ăsta am confecționat un clovn. Oare nu poate face el o magie?
Eu încă mai sper!

Voi, nu?

Lasă un răspuns

6 gânduri despre “Machete didactice – De-aș putea face o magie…”

%d