machetedidactice.com

Școlărel de clasa a V- a * A opta zi din sejurul marin 2017

Ultimul răsărit de soare la malul marii nu a fost așa cum ne-am fi așteptat. Vremea capricioasă și începutul de iulie mai atipic  a făcut că amintirile noastre sa aibă și așa culori. Înainte de ora 6:00, atunci când eram deja pe plajă, situația nu se prezenta prea optimist: o ceață densă te plasa într-un cadru straniu, vălătuci de nori treceau prin fața ochilor cu o viteză de raliu iar vântul, vântul deținea rolul principal al acestui peisaj. Marea vorbea precipitându-se, zbuciumându-se,  încercând să aducă argumente menite să oprească nebunia asta, dar din nefericire, fără sorți de izbândă.

Ce poți face în fața acestei situații? Te adaptezi căutând partea inedită a faptului în fața căruia au fost pus.

Ne-am pus bronzul la căldură, îmbodolindu-ne cu prosoapele pe care le aveam. Noroc cu niște cămăși rămase în mașină care au completat ținuta. Bizară, dealtfel.

În aceste momente înțelegi că nu poți schimba modul în care natura joacă. E infinit mai puternică decât tine și dacă vrea, te strivește înainte de a avea timp sa clipești.

Am asistat la această reprezentație mai bine de două ore, în speranța că nu tot scenariul este așa de zbuciumat și după ce am înțeles cum stau lucrurile, ne-am luat la revedere și am plecat. Cu lacrimi în ochi, ca de fiecare dată dar și cu regretul de a ne lasă bunul prieten acolo. Coconaș nu a mai apărut!

Următoarea destinație, Bucureștiul, acolo unde Luca se consideră cu adevărat în vacanță. Atunci când am ajuns, termometrele erau înțepenite la 34 de grade, o temperatură pe care eu o iubesc. Înainte cu o zi valorile erau diferite, atunci mercurul urcând până la 40 de grade. Condițiile de aici, unde stăm noi, sunt adaptate oricărei situații și poți gestiona cu brio orice treaptă a scalei termometrului. Am experimentat imediat, pentru că la ora opt seara, a început ploaia iar gradele au scăzut vertiginos.

Ne tragem valurile de sare peste amintiri pentru a se păstra pe vecie și deschidem alt sertar, acolo unde impresiile din capitală noastră, cea din 2017, să se așeze confortabil. Avem plănuite mai multe vizite și sper sa le și bifam.

Bine te-am găsit, Paradis verde al existenței noastre!

 

Lasă un răspuns

%d