machetedidactice.com

Școlărel de clasa a V-a – „The Queen’s nose” de Dick King-Smith

Lecturile bilingve continuă iar acum a venit rândul acestei cărți: „The Queen’s nose” de Dick King-Smith. A poposit în casa noastră alături de un calup mai mare de cărți și a așteptat, cuminte, să-i vină rândul.                                                    20170303_144902

Îmi place că vrea să citească în ambele limbi pentru că așa e mai provocator pentru el. Lectura noastră de seară a rămas în limba română, dar el (și eu dacă mai am timp) citește cu multă plăcere cărțile scrise în limba engleză. Caut să vin în întâmpinarea lui prin achiziționarea lor dar și prin activitățile ce au loc după ce lectura este terminată. Îi pregătesc materiale pe care să le lucreze alături de doamna de engleză, cu ea putând aborda chestii mult mai elaborate.

20150120_002350

I-a plăcut povestea în care Harmony, o fetiță de aproape 10 ani, își dorește foarte mult un animal de companie. Părinții ei nu sunt de acord cu așa ceva aducându-i tot soiul de argumente. Poate și din această pricină, Harmony asociază oamenii pe care-i cunoaște cu animale. Astfel, tatăl ei este asemănat cu un leu de mare, mama cu un porumbel iar sora ei cu o o pisică siameză.

Totul se schimbă când la ei vine în vizită unchiul Ginger, proaspăt întors dintr-o excursie în India, iar acesta îi dăruiește copilei o monedă de 50 de pence. Dar moneda se dovedește a avea proprietăți magice, putându-ți îndeplini o dorință. Pentru ca asta să se întâmple, trebuie să atingi (freci) nasul Reginei. În total, lui Harmony i-au fost îndeplinite 7 dorințe.

20170227_174429

Pentru că la aceste cărți,  în limba engleză, oferta de materiale este foarte vastă, am ales și eu pentru a lucra alături de Luca, una dintre ele pe care am considerat-o mai interesantă. Este alcătuită dintr-o succesiune de întrebări legate de fiecare capitol în parte dar și de vocabular, aici referindu-mă la cuvinte noi întâlnite. Atașez câteva pentru a vedea despre ce este vorba dar le puteți printa găsindu-le în fișierul de mai jos.

queens_nose – fișe de lucru în limba engleză (sursa: primaryresources.co.uk)

20170303_15091820170303_15093520170303_15094520170303_151000

În timp ce căutam aceste fișe, am descoperit că există și o ecranizare a cărții, așa că eu m-am uitat și la ea. Luca a refuzat. 🙁

This book is another one of Dick King-Smith’s classics. I thoroughly enjoyed it and I loved the relationship between Harmony & animals. I also loved the way it’s written, and the illustrations. I would definitely pick up this book again. This book is a fun, light humoured read for children, one of those pick me ups if you like.

I would recommend this book to readers of all ages because it is a short and snappy read. But particularly young readers (8-12 years) as it appeals to this age group; readers who like books in the genre of animals, fantasy and magic. (the guardian)

Lasă un răspuns

Un gând despre “Școlărel de clasa a V-a – „The Queen’s nose” de Dick King-Smith”

%d