machetedidactice.com

Activități educative copii – Despre jocuri cam prea complicate

E duminică, mâine nu este școală, o parte din teme le-am făcut (apropo de teme, nu complicate, da multeee!) și pentru că nu avem unde să ieșim, afară fiind o atmosferă care nu te îmbie la asta, am spus să ne jucăm. Daaa! De mult nu ne-am mai jucat!
La biologie are de urmărit un bob de fasole, drept pentru care am purces la treabă, ne-am adus aminte de mica noastră seră pe care am făcut-o acu ceva vreme în urmă dar și despre episoadele în care am vorbit despre plante carnivore, aflate la capitolul „curiozitatea copilului”.
Despre plante carnivore și cum ne-am delectat noi cu ele puteți citi accesând link-ul de mai jos.

Plante de tot soiul. Astăzi, plante carnivore!

Și așa am ajuns să jucăm Plante uimitoare, un joc apărut la Gama în colecția Genius. Copilul a primit de la Moșii care l-au vizitat mai multe jocuri din această serie și pentru astăzi, el a fost cel ales.

dscn8155

Buuun! Am desfăcut jocul și am trecut la jucat. Dar nu a fost așa de ușor și să vă explic și de ce.

dscn8147
Om fi noi pasionați de plante uimitoare dar ce am găsit în interiorul jocului ne-a cam arătat că nu știm așa de multe. Cutia conține următoarele:
6 mini enciclopedii, câte una pentru fiecare pion, de aici deducând faptul că sunt 6 pioni. 🙂

dscn8151
1 clepsidră de 3 minute (o curgere a clepsidrei corespunde timpului pentru citirea unei pagini de carte)
1 planșă

dscn8146
6 seturi de Q&A (întrebări și răspunsuri), câte unul pentru fiecare pion

dscn8154
10 cartonașe BONUS
10 cartonașe IMPAS

Regulamentul îl puteți asculta mai jos.

Și am început dar prea ușor nu a fost! E cam descurajant și vii în contact cu o mulțime de termeni pe care nu i-ai mai auzit niciodată. Trebuie să fii extrem de pasionat și curios în egală măsură și, dacă e să mă întrebați pe mine, trebuie să ai o memorie foarte bună pentru a reține atâtea informații. Pentru a înțelege despre ce vorbesc voi atașa 1 pagină dintr-o mini enciclopedie dar și răspunsurile aferente.

dscn8152

dscn8153

Așa că am jucat, dar a lipsit ceva esențial noțiunii de joc: efervescența și bucuria. Trebuia să fii așa de atent la ceea ce citeai că nu prea semăna cu un joc. Informațiile exagerat de multe, timpul în care trebuia să te încadrezi, atenția acordată nu prea aduceau cu jocul ci mai degrabă cu un studiu foarte serios. Tabloul arăta diferit. Și pe urmă vin și întreb: are copilul invitați, câți dintre ei ar da curs acestui joc?

Nu contest faptul că sunt și copiii cărora le place mult un domeniu sau altul dar pe cutia jocului scrie „Cultură generală – Distracție – Suspans”. Ori aici, la noi, nu a prea fost așa. 🙁
A fost curiozitate, mirare dar distracția a lipsit, din păcate.
Durează mult până citești și răspunzi la întrebări, și poate veți spune că trei minute nu e mult, dar într-un joc, este. Sunt niște timpi în care tu trebuie să fii foarte atent la ce anume citești pentru a ști răspunsul la întrebare și a înainta în joc. Numai așa înaintezi, dacă știi răspunsul, dacă nu, rămâi pe loc.
E frumos conceptul, cuprinde multe informații interesante, cred că este pentru vârste mai mari de 8 ani, poate pentru peste 10, dar nu-l văd ca un joc pentru copii.
Prezentarea este frumoasă iar cărticelele din interior chiar adevărate mini-enciclopedii.

dscn8149

M-ar bucura să aflu și părerea voastră. Cum au reacționat copiii atunci când ați jucat jocuri de genul? Cât au răbdare? Ați reușit să duceți un joc până la final? Câți copii au jucat?
Vedeți ce curioasă sunt? Sper să găsiți răgaz să-mi dați un răspuns. 🙂

plante-uimitoare

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Activități educative copii – Despre jocuri cam prea complicate”

%d