machetedidactice.com

Foto-party sau cum am organizat o petrecere pentru copii mai mari

Cu mare nerăbdare a așteptat Luca această petrecere. Lucrurile s-au mai schimbat pentru că și el a mai crescut iar eu, poate o  credeți că voi spune că am obosit?, nu nici vorbă, am devenit și mai atentă la detalii încercând în același timp să mă debarasez de lucrurile care mă încarcă negativ.
Lung început!
Am încercat să găsesc o temă ofertantă pentru ei, care să-i atragă dar și să participe la ea mai mult de 5 minute. Copiii din ziua de astăzi sunt mai speciali iar vârsta aceasta, de unsprezece ani, e una de trecere de la copilărie la pubertate.
După ce am tatonat, alături de Luca, mai multe variante, am rămas hotărâți la acest concept: foto-party în care, inițial, am dorit să confecționez alături de ei și accesoriile. Și am mers cu pregătirile destul de departe până când am înțeles că ar fi prea mult și aș știrbi din farmecul și tema petrecerii.
Atunci, pe ultima sută de metri, am găsit o firmă care să-mi livreze aceste accesorii, și inspirată am fost. Numele ei este articole de petrecere.ro și sunt foarte, foarte serioși. Apelați cu încredere la ei pentru că nu veți fi dezamăgiți! Dar pe lângă asta mai aveam și noi în dotare tot soiul de pălării și de alte marafeturi ce s-au dovedit a fi utile.

Așadar, acestea fiind hotărâte, m-am concentrat asupra activității practice pe care copiii urmau să o facă. Știam din anii trecuți ce succes au și în ciuda prejudecăților, aceste momente rămân de neuitat (copiii care au mai fost la ziua lui Luca, de fiecare dată povestesc despre activitățile trecute dar mai ales de faptul că lucrușoarele confecționate de ei au fost luate acasă).
Pentru a aprecia timpul necesar etapei cu pricina dar și distribuția în economia întâlnirii, am confecționat și eu două modele orientative. Asta nu înseamnă că ei au făcut întocmai, fiecare având posibilitatea de a da frâu liber creativității personale.
Am ales bețișoarele de lemn, fiind bine finisate dar și ofertante. Am refăcut stocul actual iar în ceea ce privește accesoriile… slavă Domnului!, de-am fi sănătoși să le putem folosi pe cele din dotare.
Bețișoarele din lemn, denumite „apăsătoare de limbă”, le găsiți în farmacii și nu sunt scumpe.

Materialele necesare confecționării ramelor pentru fotografii (pentru că asta am făcut) sunt:

bețișoare de lemn
vopsea acrilică
paiete de diferite modele
ștrasuri de diferite culori și forme
figurine din fetru
fluturași sclipicioși
șnururi și benzi din mătase
pistol de lipit cu silicon
pensoanele necesare la pictat

20170102_125819

20170102_131418

O ramă am pictat-o și una am lăsat-o natur pentru mai multă diversitate. Eu le-am asamblat întâi și pe urmă am pictat dar copiii au pictat bețișoarele și apoi le-au asamblat.

 20170102_133657

După ce forma ramei a fost stabilită și fixată cu silicon, a urmat împodobirea. Aici, după inspirația de moment.                                                                                                   20170102_135543

Precum se observă mai jos, special una am făcut-o mai încărcată și una mai simplă, dar eu sunt încântată de amândouă.

20170102_144618

20170102_144707

Buuun! Această etapă a meșteritului a avut loc după ce copiii au venit, au socializat s-au fotografiat mascați și au servit aperitivul. Aici am ales unul mai soft, dar am ținut cont de îndrumările sărbătoritului.
Am pus pe farfurie două feluri de șuncă – curcan și porc, trei feluri de brânză, rondele de clătite umplute cu ciuperci și carne, file de piept de pasăre făcute crochete, coapte la cuptor nu prăjite în tigaie, pateuri umplute cu brânză pufoasă cu somon file și  roșioare cherry. Și am avut succes! Au fost foarte apreciate și, mai important – mâncate!

aniversare-luca-11-ani1

A urmat meștereala și aici a fost, ca de fiecare dată, o secțiune foarte așteptată. Copiii sunt încântați de culori și forme de diversitate și posibilitatea de a alege ce anume doresc să folosească.

dscn8036

dscn8037

dscn8038

dscn8040

dscn8044

dscn8047

dscn8048

După ce fiecare a făcut câte rame a dorit, a urmat felul principal, iar aici copiii au servit cartofi spiralați copți în cuptor, pulpe de pui și gogoșari în sos de muștar și miere. Și aici am fost inspirată pentru că am căzut pe gustul lor.
Fursecurile și biscuiții de casă, pricomigdalele, cariocile, prăjitura „Regina Maria” au putut fi gustate înainte de tort. Dar și o partidă de jocuri așa de antrenantă și aducătoare de voie bună.

În ceea ce privește jocurile nu au lipsit Tick- Tack Prea târziu dar și Story cubes .

dscn8053

După ce s-a cântat și servit tortul, copiii și-au ales din fotografiile făcute, câte una, pentru a o pune în ramă. Le-am printat și montat și la plecare le-au luat acasă.

dscn8060

aniversare-luca-11-ani2

A fost frumos și mă bucur că invitații au petrecut câteva ceasuri pline de antren. Păcat că au trecut așa de repede. Dar asemenea întâlniri se mai pot face nu neapărat la aniversări ci și cu alte ocazii. Le mulțumesc copiilor pentru minunata experiență și-i mai aștept. Și eu că de Luca… nu mai e nevoie să pomenesc. 🙂
Vă doresc un An Nou minunat și sănătos!

Lasă un răspuns

%d