machetedidactice.com

Activități educative copii – Day 3 * Advent Calendar

Ziua trei, tot o zi liberă prin generozitatea mai marilor guvernanți, a debutat cu febră. Frisoane și febră mare. Astăzi e stabilit să vină copiii să lucreze împreună la un proiect la limba engleză, proiect pentru care am pregătit materialele necesare. Evident că nu putem da înapoi, atâta vreme cât a promis, dar mai ales, atâta timp cât nici el nu vrea să audă de această alternativă.

Pliculețul cu numărul 3 a fost „pescuit” din calendarul nostru.

20161203_173044

Răspunsul se poate auzi mai jos. 🙂

Am apelat și la Biblia pentru copii, cea apărută la Curtea veche în anul 2001, pentru a găsi mai multe detalii legate de această întrebare. Luca a citit despre Adorația păstorilor dar și despre Cei trei magi de la Răsărit.

20161204_094613

Iisus s-a născut la Betleemul Iudeei, în timpul domniei regelui Irod, zis cel Mare. După câteva zile, au ajuns la Ierusalim trei magi de la Răsărit, urmați  fiecare de un alai, și au întrebat:

– Unde este regele iudeilor, care tocmai s-a născut?
Însă nimeni n-a știut să le spună unde s-ar afla.
Auzind regele Irod de sosirea magilor și de întrebările lor, i-a chemat la curte și le-a spus:
– Nu știu nimic despre nașterea unui rege, însă, din câte mi-au spus preoții și scribii, Cartea Sfântă spune că Mesia se va naște la Betleem. Apoi a continuat răbdător:
– Cum ați ajuns până aici, tocmai din țări îndepărtate?
– Ne-a călăuzit o stea, i-au răspuns cei trei magi.
– Eu sunt singurul rege, a zis Irod.
Căutați-l pe Meseia, dacă este adevărat că s-a născut. Iar, când îl găsiți, dați-mi și mie de veste, ca să vin și eu să mă închin lui.
Însă vorbele sale erau mincinoase, căci Irod voia doar să afle unde l-ar putea găsi pe pruncul pe care-l credea rivalul său la tronul Israelului, ca să scape de el.
Gaspar, Melchior și Baltazar- așa se numeau cei trei magi de la Răsărit – i-au promis vești despre nou-născut și au plecat către Betleem călăuziți de steaua care strălucea din nou pe cer. Când s-au apropiat, steaua s-a oprit deasupra staulului pe care-l căutau.
Bucuroși, cei trei magi au găsit pruncul împreună cu Maria, mama sa. Au îngenunchiat înaintea lui, i s-au închinat și i-au oferit aur, tămâie și smirnă, care erau pe atunci daruri de preț.
Apoi, însă, preveniți de un înger de relele intenții are regelui Irod, Gaspar, Mechior și Baltazar s-au întors pe altă cale în țările lor îndepărtate din Orient.

20161204_094634

Iată că și întrebarea zilei a treia a fost aflată

Lasă un răspuns

%d