machetedidactice.com

Activități educative copii – O strășnicie de hartă. Harta lumii interactivă de la Momki

Câteva cuvinte prinse-n zbor dintr-o conversație a unor mămici dintr-un grup de educație au adus harta despre care doresc să vă vorbesc în casa noastră. Dacă aș fi avut mai multe detalii, ar fi constituit un bun cadou pentru luna decembrie, atunci când este luna lor. Dar nu regret nici un moment că Luca se joacă deja cu ea iar încântarea-i la un nivel ridicat.

Ce m-a determinat să o achiziționez instant, au fost cuvintele „engleză” și „interactivitate”. Pentru că la noi în oraș nu existau, am rugat-o pe Coca, cea la care am prins discuția, să-mi achiziționeze și mie una iar ea a fost extrem de amabilă și după câteva zile ne aflam în posesia coletului. Mulțumim frumos, prieten drag!

Dar despre ce hartă vorbesc? Numele ei este mymap – harta lumii iar prezentarea de pe site sună așa:

Harta interactiva a lumii   Momki , BILINGV – ROMANA/ENGLEZA.   Invatarea geografiei este usoara si distractiva! O jucarie educativa pentru intreaga familie! 78 de tari interactive pe harta. Copilul apasa pe o tara pentru a afla numele acesteia si detalii. 1000 de realitati si intrebari despre tarile lumii.

20161016_115444

20161016_115503

După ce am montat-o în camera copilului, am purces la un joc de recunoaștere. Pe ea scrie că este o jucărie pentru copii în vârstă de peste 6 ani dar eu cred că e bună pentru toată familia. Se pot încropi întreceri între părinți și copii asta pentru că nu e chiar la îndemâna oricui să știe toate țările lumii cu capitalele lor, să identifice drapelele – 152 la număr sau să răspundă la un super test bazat pe fapte și informații detaliate. Dar pentru Luca, cireașa de pe tort a fost și este limba în care se vorbește. Evident că a fost aleasă chiar de la primul joc.

20161016_113309

20161016_113411

20161016_113435Am apucat să înregistrez începutul și evident, stângăcii există din plin. Cu toate că nu este pentru prima dată când sărim de pe un continent pe altul, multe din informații se uită iar o recapitulare este mai mult decât benefică, asta ca să nu spun reconfortantă după modul de desfășurare. Iar doamna care pune întrebările e nostimă tare. Un singur inconvenient ar fi; trebuie liniște pentru a se putea înțelege întrebarea. Cel puțin atunci când întreabă despre drapele, specificând numărul lor (acesta fiind alcătuit din litere și cifre) urechile trebuie să stea ciulite, nu glumă.

Dar pentru a vă putea forma o părere mai bună despre ce anume oferă harta, voi atașa instrucțiunile de utilizare.

img584   img585   img586

img587

De sâmbătă de când am intrat în posesia ei, când nu te aștepți, o auzi pe doamna cum te întreabă, în engleză, unde-i cutare țară sau ce drapel e W30.  Și-i plăcut, zău așa!

harta-luca
Mulțumim, Coca, pentru bucuria pe care ai adus-o în casa noastră! 🙂

Lasă un răspuns

4 gânduri despre “Activități educative copii – O strășnicie de hartă. Harta lumii interactivă de la Momki”

%d