machetedidactice.com

Machete didactice – Mai există vreo școală în care să nu existe fluturași? O clasă de Fluturași?

Fluturași… albinuțe… greierași… furnicuțe… buburuze. Cele mai des utilizate denumiri pentru grupe de grădinițe și Clase Pregătitoare. Nimic rău în asta dacă e să ne gândim la truda lor dar și la povețele pe care le transmit.
E important să nu exagerăm cu decorațiunile, dar mai ales să optăm pentru materiale interactive, adică să aibă și rolul de a mijloci învățarea prin joacă a celor de vârste mici.
Dacă sunt făcute cu gust și simple, reușita este garantată. Astăzi doresc să vă prezint câteva variante pentru o Clasă de fluturași.
Un avizier lat de 70 centimetri și înalt de 1 metru. Pe el fie se pot odihni diferite notificări dedicate părinților ori poate fi folosit ca suport (postament) pentru jocuri interactive cu copiii.

20160907_10194920160907_102001

A doua machețică este pentru pus pe ușă și are dimensiuni reduse, aproximativ 20 centimetri. Am montat-o cu bandă cu arici.

20160907_104704

A treia este o machetă cu un fluture, evident, dimensiunea fiind de 80 centimetri înâlțime iar lățimea cam tot atât.                                       20160906_201610

Fluture pe perdea de Alexandru Andrieș

Uite-un fluture pe perdea,
Vrea să intre în camera mea,
N-am să-l las, fiindcă am deja
Musafiri destui…

O lumânare aprinsă am,
Şapte stele chiar lângă geam
Şi mai vine la seara mea
Încă cineva!

Peste cer sunt nori ca de fum,
Luna nouă iese acum,
Lucrurile-n ceaţă dispar…

Uite-un fluture pe perdea,
Vrea să intre în camera mea,
N-am să-l las fiindcă am deja
Musafiri destui
Deja…

Lasă un răspuns

%d