Iată că s-a ajuns la mijlocul „Săptămânii altfel”. Nu știu cum au decurs ostilitățile pe alte meleaguri dar aici s-a reușit o îmbinare armonioasă a activităților.
Dimineață, atunci când m-am dus să termin ceea ce am început cu o zi înainte (vă spun imediat despre ce este vorba), am putut admira compozițiile de ieri, atunci când copiii au discutat și desenat despre tradițiile de Paști. Iată ce minunății au ieșit! 🙂
După ce copiii au plecat acasă, am rămas să pregătim sala de clasă pentru ziua următoare, în condițiile în care activitățile ce trebuiau desfășurate în a treia zi erau programate afară. Timpul nu a dorit acest lucru, drept pentru care, în absența altei alternative, am procedat în consecință. Am mutat băncile pentru a obține spațiul necesar și am „desenat”, pe parchet, două forme necesare jocului X și O dar și un șotron. Pentru că banda izolir pe care am avut-o nu a fost suficientă, am continuat operațiunea dimineață. Lângă cele două pătrate mari folosite la X și O am mai făcut și un șotron, asta pentru că astăzi s-au anunțat voluntarii, iar în programul lor figurau „Jocurile copilăriei”. (La finalul zilei, am aflat că voluntarii au jucat mai multe jocuri. Printre ele pot aminti: „Coada dragonului”, „Șoarecele și pisica”, „Marea căpitanului”, „Soarele politicos” și „Plasa de pește”. Dintre toate acestea lui Luca cel mai mult i-a plăcut ultimul pentru că acolo trebuia să fii rapid și cu urechile ciulite.)
Am plecat la școală mai devreme, așa putând observa că temperatura de 5 grade, atâta cât s-a înregistrat la acea oră, era neprietenoasă.
La ora 8.00, când clopoțelul a sunat, totul era pregătit pentru joacă. Și nu aveți idee ce zi a fost! Caloriile s-au topit, una după alta, însoțite fiind de chiote, veselie, și fericire.
Un X și 0 mai altfel la „Școala altfel”- video
Ca la orice joc, nu au lipsit nici manifestările pătimașe și nemulțumirile. Per total, bucuria și buna dispoziție au fost în câștig. Net!
Copiii au mai jucat un joc, de fapt l-au cântat și închipuiți-vă ce haios a fost. 🙂 Versurile scrise de doamna pe tablă, le-am atașat mai jos pentru a le folosi, asta dacă aveți nevoie.
Aștept cu mare nerăbdare ziua de mâine, pentru că atunci mă voi întâlni cu copiii pentru a face un atelier de lectură. Pe lângă asta vor mai fi și alte activități, dar e surpriză! Vă spun mâine.
Zi minunată!
2 gânduri despre “Activități educative copii – Ziua trei de „Școală altfel” – mare consumatoare de calorii”
Oua care mai de care mai interesante,dar jocul a fost suuuper!
S-a pornit de la altă idee, aceea de a fi câte două echipe la fiecare pătrat, dar spațiul nu a permis asta. Copiii nu respectau direcția de mers și exista pericolul de accidentări. Așa că a fost adaptat. Rezultatul a contat și bucuria copiilor.