machetedidactice.com

Activități educative copii – Despre vremea frumoasă și lecțiile de a doua zi

Știți perioadele acelea în care nu-ți mai ajung picioarele să alergi pe afară? Când tot mai amâni, câte puțin, momentul în care vei veni în casă pentru a te apuca de temele pentru a doua zi. Temele astea, ce nu-ți mai dau pace niciodată! De când intri în școală, cel puțin până în clasa a VIII-a, trebuie să le rezolvi, constiincios. Nu că dintr-a IX-a nu ai mai avea teme, dar parcă altfel le gestionezi. 🙂
Deci, ați uitat acele zile? Da, sunt convinsă că nu le-ați uitat așa degrabă.
Am ajuns și noi în punctul în care copilului nu-i mai ajung orele de stat afară. Pe mine mă bucură grozav în condițiile în care Luca nu a dorit să iasă afară, până acu ceva vreme, decât alături de mine sau tatăl lui. A mai stat vara trecută cu copiii de la bloc, dar nu așa de mult cât mi-aș fi dorit.

Ei, acum s-au mai schimbat datele problemei. A plănuit alături de câțiva copii să iasă cu bicicletele și așa de frumos a fost că nu i-a mai trebuit nimic.  M-am bucurat de această schimbare de macaz și mi-am spus că trebuie să profite de vremea minunată ce a fost la sfârșitul de săptămână.

Pentru că am prevăzut această înșiruire a evenimentelor, am încercat să facem temele dimineața, înainte de a auzi pe la ferestre:

-Luuucaaa, vii afară?

Așa că, sâmbătă dimineața și-a scris la limba română și la civică, la științe și-a făcut niște desene cu corpurile de iluminat, în general a încercat să-și termine ce avea de scris, urmând ca duminică să învețe ce era de învățat. Ziua de luni este aceea în care Luca are orele ce se țin doar o singură dată pe săptămână, adică muzică, biologie, geografie și științe. Pe lângă astea mai are și un opțional.
Nu știu cum s-a uitat el în caietul de geografie de n-a văzut că are de făcut o hartă pe care să treacă lanțul muntos din țara noastră, Dunărea și Marea Neagră, dar și vecinii. Așa că aseară, după ce s-a adunat acasă, înainte să-și facă ghiozdanul a văzut că tema la geografie nu era făcută. În secunda doi, lacrimile au țâșnit. 🙁
În situații din astea nu am țipat niciodată, nu că aș țipa în general, dar nici măcar nu am ridicat tonul. Ce am făcut a fost să-l mobilizez să terminăm ce era de terminat, pentru a se culca liniștit, ca a doua zi să nu-i tremure izmenele pe el că nu-i pregătit. Întâmplarea a făcut ca să existe în casă o hartă maaare, cât o zi de post, de 1 metru pătrat, iar pe ea să fie evidențiate tocmai ceea ce trebuia el să învețe. Am mai parcurs noțiunile astea (oare de câte ori am mai spus asta?) dar așa cum le spune doamna, la școală, nu le pot eu preda. Pe post de arătător am avut un băț de silicon și am trecut la treabă. Dacă la început cuvintele nu prea veneau poate datorită pedalatului :), ușor, ușor totul a curs firesc. S-au uscat și lacrimile și propozițiile au căpătat cursivitate.
Am știut că așa o să se întâmple dar am vrut să vadă și singur, cum este să nu-ți gestionezi corect timpul.

Desktop47

Vecinii României dar și altele – video

Nu a durat mult și manualul plus caietul de geografie s-au așezat cuminți, în ghiozdan. Îmbrățișările de după mi-au șoptit că:

-Mama, trebuie să mă ajuți să-mi fac un program, să nu mai pățesc așa ceva!

Desktop48

Pentru că somnul a fost lin, am priceput că totul e în ordine și ziua de luni poate să înceapă fără nici o problemă. Ne dorim ca așa să fie și în cazul vostru, să aveți o săptămână minunată. Spor!

20160410_212104

P.S. Pe hartă se observă niște stegulețe necompletate. Le-am confecționat pentru doamna care a dorit harta. Nu sunt scrise deoarece am dorit s-o la pe dumneaiei să aleagă la ce le va folosi. Pe lângă cele expuse am confecționat mai multe.

Lasă un răspuns

%d