machetedidactice.com

Despre castele și cavaleri. Dac-aș fi fost un cavaler, cum ar fi fost?

Într-o zi de martie, acum câțiva ani, când Luca a fost bolnav și nu a putut merge la școală am pus de-o joacă strașnică. A fost o întrecere între castele iar cei doi fii ai mei au condus ostilitățile. Pe de o parte a existat un Castel Fischer Price, iar de cealaltă, minunatul Castel Hogwarts. Am mai folosit o carte frumoasă de la Editura Girasol,  Caută în castelul medieval.

Cavaler

S-a citit despre castele și despre viața de acolo. ,,Atacul asupra satului” se numește primul capitol din carte. De-a lungul lecturii copilul trebuie să rezolve niște cerințe. „Primele fortificatii”, așa se numește al doilea capitol al cărții. A căutat cu foarte mare atenție pentru a găsi ceea ce a trebuit.

Cavaler1

Castelul HOGWARTS este o carte jucărie cu care Răzvan are amintiri frumoase. Castelul are o mulțime de trape și de camere ascunse iar faptul că au fost și personajele prezente (avem toate figurinele din poveste, cele importante) a făcut joaca și mai interesantă. Pentru Răzvan, castelul nu mai avea nici un secret asta și pentru că citise toate cărțile. El a fost cel care a pregătit castelul 3D.

Cavaler2

S-au pregătit castelele. Initial, Luca a jucat cu castelul Fischer Price. A pus oștenii pe poziții pentru ca lupta să poată începe. Au trebuit salvate animalele de la ferma din calea atacatorilor și pentru asta s-a construit un gard la ferma.

Cavaler3

Momente plăcute în care cei doi frați au intrat într-o lume frumoasă, misterioasă. S-au țesut tot soiul de dialoguri, care mai de care mai interesant iar la un moment dat au făcut schimb de castele, asta pentru a diversifica joaca. Cavaler4 Cavaler5

După ce s-au săturat de joacă, Luca a completat niște fișe, pentru că cele pregătite de mine se încadrau perfect. Modalitatea asta este extrem de plăcută de copii, scrisul devenind o joacă. De altfel, fișa sabie am asamblat-o alături de Luca, el fiind cel care a împodobit-o pentru ca mai apoi să o completeze. Se vede că-i prețioasă tare pentru că strălucesc pe ea nenumărate nestemate. 🙂

Cavaler6

c25

Joaca asta a prilejuit aflarea mai multor cuvinte noi cum ar fi blazon, crenel, stemă etc. Faptul că am amestecat cavalerii și personajele, anii și împrejurările, a creat o explozie de imaginație. Pentru că în joc, totul este permis. Important este ca cei care se joacă să fie de acord cu regulile stabilite la început.
Spor la joacă!

Lasă un răspuns

%d