Într-o zi de martie, acum câțiva ani, când Luca a fost bolnav și nu a putut merge la școală am pus de-o joacă strașnică. A fost o întrecere între castele iar cei doi fii ai mei au condus ostilitățile. Pe de o parte a existat un Castel Fischer Price, iar de cealaltă, minunatul Castel Hogwarts. Am mai folosit o carte frumoasă de la Editura Girasol, Caută în castelul medieval.
S-a citit despre castele și despre viața de acolo. ,,Atacul asupra satului” se numește primul capitol din carte. De-a lungul lecturii copilul trebuie să rezolve niște cerințe. „Primele fortificatii”, așa se numește al doilea capitol al cărții. A căutat cu foarte mare atenție pentru a găsi ceea ce a trebuit.
Castelul HOGWARTS este o carte jucărie cu care Răzvan are amintiri frumoase. Castelul are o mulțime de trape și de camere ascunse iar faptul că au fost și personajele prezente (avem toate figurinele din poveste, cele importante) a făcut joaca și mai interesantă. Pentru Răzvan, castelul nu mai avea nici un secret asta și pentru că citise toate cărțile. El a fost cel care a pregătit castelul 3D.
S-au pregătit castelele. Initial, Luca a jucat cu castelul Fischer Price. A pus oștenii pe poziții pentru ca lupta să poată începe. Au trebuit salvate animalele de la ferma din calea atacatorilor și pentru asta s-a construit un gard la ferma.
Momente plăcute în care cei doi frați au intrat într-o lume frumoasă, misterioasă. S-au țesut tot soiul de dialoguri, care mai de care mai interesant iar la un moment dat au făcut schimb de castele, asta pentru a diversifica joaca.
După ce s-au săturat de joacă, Luca a completat niște fișe, pentru că cele pregătite de mine se încadrau perfect. Modalitatea asta este extrem de plăcută de copii, scrisul devenind o joacă. De altfel, fișa sabie am asamblat-o alături de Luca, el fiind cel care a împodobit-o pentru ca mai apoi să o completeze. Se vede că-i prețioasă tare pentru că strălucesc pe ea nenumărate nestemate. 🙂
Joaca asta a prilejuit aflarea mai multor cuvinte noi cum ar fi blazon, crenel, stemă etc. Faptul că am amestecat cavalerii și personajele, anii și împrejurările, a creat o explozie de imaginație. Pentru că în joc, totul este permis. Important este ca cei care se joacă să fie de acord cu regulile stabilite la început.
Spor la joacă!