machetedidactice.com

Activități educative copii – „Păsări în zbor” – craft de primăvară

Craft-urile nu sunt iubite de Luca, asta se știe, dar pentru că în programa școlară există și ora de Abilități practice este nevoit să-și facă temele și acolo. De cele mai multe ori acestea sunt efectuate la școală dar mai există dăți în care, din pricina lipsei de timp, ele sunt începute la școală și terminate acasă.

img3461
De-a lungul timpului am încercat, în fel și chip, modalități prin care să-l atrag, dar nu prea am avut sorți de izbândă. Nu pot pricepe ce anume nu-i place și de unde vine această repulsie, pentru că eu una numai asta aș face. Răspunsurile le am, în oarecare măsură, dar cred că în viața asta mai ai nevoie și de așa ceva. Sau poate nu?!
Știu, e băiat, iar ei nu prea sunt înclinați spre decupat și bricolat, dar al meu nu are nici cea mai mică plăcere. Ar face orice altceva decât să meșterească ceva de genul.
Așa a fost și acuma, a trebuit să-și termine lucrarea acasă. Pentru el este mai ușor de lucrat acasă pentru că nu-l zorește nimeni, la școală doamna neavând timp pentru mocăiala lui. Dar a înțeles poziția pe care se află și este îngăduitoare cu el acordându-i sprijin atunci când este nevoie.
Mi-a plăcut tema: „Păsări în zbor”. E frumoasă și de sezon. Chiar dacă rândunelele încă nu au venit, e o plăcere (pentru mine) să vorbim despre ele.

Craft primăvară rândunele
Acest material este luat din cartea pe care o folosește la ore, despre care am mai vorbit în postările mele. Puteți vedea, sau revedea 🙂 aici și aici, dar mai sunt și altele pe care doriți a le confecționa trebuie să răsfoiți puțin articolele.
Este vorba despre un suport pe care vor fi așezate trei rândunele în zbor.
Am scanat șabloanele de care aveți nevoie, asta dacă veți considera că vă puteți relaxa, lucrându-le.

img422img423 img424

Pe lângă șabloane mai pun și instrucțiunile pe care le va urma copilul la execuția craft-ului. Asta dacă are nevoie. 🙂

img420 img421
Materialele necesare nu sunt multe și nici costisitoare. Practic, aveți nevoie de hârtie colorată, un foarfece și niște lipici.
Dacă vreți să confecționați o lucrare mai elaborată, nimeni nu vă împiedică să o dezvoltați, atașând ceea ce credeți de cuviință că merită.
Noi am lucrat și discutat în tihnă, pe un fundal sonor minunat. Până la urmă, ca de fiecare dată, copilul a fost încântat de ceea ce a ieșit.

Lucrez craft rândunele – video

Lucrez craft rândunele -continuare – video

Craft primăvară rândunele1

Clipe de relaxare maximă vă dorim, atunci când confecționați acest material. Și poate vor veni și rândunelele mai repede. 🙂

Lasă un răspuns

%d