machetedidactice.com

Activități educative copii – Shel Silverstein un autor cu care trebuie să stabiliți o întâlnire

Reîntâlnirea cu Shel Silverstein a adus o mare bucurie. Poate mai mare ca prima dată și asta pentru că activitățile noastre au fost mai variate și s-au desfășurat pe o perioadă mai mare de timp. Iată că avem aproape două săptămâni de când tot analizăm pentru a ne bucura sufletul, poeziile cuprinse în volumul Acolo unde nu mai e trotuar.

bookpic-acolo-unde-nu-mai-e-trotuar-where-the-sidewalk-ends-61942

Această ediție bilingvă a apărut la Editura Arthur în octombrie 2015, a fost tradusă de Florin Bican (minunată traducere, ingenioasă, pentru care trebuie să-i mulțumim!) și face parte din colecția „Cărțile lui Radu”.

Am căutat mult să găsesc o abordare mai altfel pentru că în această perioadă Luca este foarte prins de limba engleză și eu nu pot să nu vin în întâmpinarea dorințelor lui. Poeziile din acest volum sunt foarte frumoase, haioase, pline de înțelepciune și umor și s-au potrivit mănușă. 🙂

Am citit, dar mai ales recitit și analizat, lucrat pe text ori chiar interpretat multe dintre ele. Atmosfera creată a fost una ce nu prea o pot descrie în cuvinte. Poate dacă veți urmări frânturi din ce am reușit să înregistrez o să vă convingeți să încercați asemenea trăiri.

Evident că știam de la întâlnirea cu Lafcadio, leul mai altfel tot al lui Silverstein despre care am povestit aici, că avem de-a face cu un autor compozitor, cântăreț dar și desenator. Nu aveți idee de câte ori am cântat poeziile lui. Iată!

Ickle me, pickle me, tickle me  – video

Shel Silverstein3

For sale – video

img409

Lazy Jane – video

Shel Silverstein1

Acolo unde nu mai e trotuar – video

Band-aids Shel Silverstein

Am făcut mai multe fișe, atașez fișierul unde le găsiți, iar cerințele au fost foarte variate.

Shel Silverstein Poezii – fișe lucru

De exemplu, pentru poezia Band-Aids, Luca a trebuit să numere plasturii și a descoperit că dacă îi numeri pe cei din poezia originală, numărul lor diferă față de poezia tradusă.

 Shel Silverstein

În această carte sunt incluse și câteva poezii care au apărut în ediția aniversară cu numărul 30. Printre ele regăsim: „Adevărul despre broasca țestoasă”, „Cântecul Domnului Morocănoiu” ori „Zecicleta”.

Așadar, dacă doriți să vă face ziua frumoasă, nu ezitați să apelați la această carte. Succes garantat!

Shel Silverstein2

Lasă un răspuns

%d