machetedidactice.com

Machete didactice -Proiect interdisciplinar fizică – biologie- chimie, pentru clasa a VIII

„Bună ziua,

Am vizionat o parte din machetele pe care le aveți și m-ar interesa ceva legat de realizarea unui poster cu tema „Apa, miracolul vieții” ce va constitui o parte dintr-un proiect interdisciplinar fizica-biologie-chimie pe această temă.”

Nu-i așa că sună într-un mare fel? Cel puțin, eu așa percep.

După acest mail au urmat și altele dar și convorbiri la telefon pentru a înțelege ce anume se dorește a se scoate în evidență și cum pot interveni eu, practic.
După ce m-am dumirit și doamna Nicoleta mi-a trimis în ajutor și un proiect ce avea să reprezinte scheletul, am înțeles ce anume se dorește de la mine și cum pot să-mi pun amprenta pe lucrare. Aceasta trebuia prezentată la un concurs școlar și era de preferat să nu arate oricum.
Am citit destul de mult pe această temă pentru a reuși să prind esența și, de comun acord cu doamna profesoară, am delimitat atribuțiile. Mie mi-a revenit sarcina de a „scoate” elementele din hartă, pentru că, până la final s-a optat pentru o hartă de mărimea A0. Ineditul ei consta în formele scoase în relief.Pentru asta am confecționat următoarele machete:

un elev laborant

DSCN5718

machete nori cu picături de ploaie dar și fulgi de nea

DSCN5706
DSCN5710

machetă circuitul apei în natură

DSCN5709
machete stări de agregare apă
DSCN5714  DSCN5716
*
DSCN5715  DSCN5717
machetă picătură de apă
DSCN5707
machetă formulă chimică apă

DSCN5712

Așadar, cu aceste machete a lucrat doamna Nicoleta. Pentru că au trebuit atașate hărții, am prevăzut fiecare machetă în parte cu scai, așa putând fi puse ușor, fără a fi deteriorate. Prin amabilitatea doamnei profesoare am văzut rezultatul final.

IMG-20160203-WA0000

IMG-20160203-WA0001

Ideea este că la concursul la care au participat elevii cu aceste machete, rezultatul a fost excelent: s-a câștigat primul loc al podiumului. Minunat! Și nu-ți mai trebuie nimic. 🙂

Lasă un răspuns

%d