Momentele în care fratele cel mare, venit acasă în vacanță, își găsește timp pentru fratele mai mic, dar și pentru prietenele acestuia este unul la care nu poți rămâne indiferent. Iar dacă demersul lui este unul de aprofundare, în joacă, a unei limbi străine, este și mai de apreciat. Prietena mea Alina are o bibliotecă în care m-aș cuibări și tare bine mi-ar mai fi. Acolo găsești tot soiul de cărticele pentru copii, asta pe lângă piese de rezistență precum dicționare ori atlase bune de studiat la orice vârstă, iar cele în limba italiană și engleză sunt din abundență.
Am avut câteva partide de citit în limba engleză, atunci când Răzvan a arătat o mare răbdare și disponibilitate pentru a citi dar și a-i asculta pe cei mici. Luca este destul de avansat dar nici Mara nu s-a lăsat mai prejos. Cât despre Ioana, trebuie să vă imaginați o minune de fetiță care știe culorile, animalele, obiectele și chiar legumele. 🙂
Dar acum doresc să vă vorbesc despre „Book of nonsense”, de Edward Lear’s, o carte în care veți găsi limeriks, poezioare nostime despre litere dar și nonsense botany și nonsense songs.
Toate sunt frumoase și parcă te îmbie la citit.
There was an Old Man with a beard,
Who said, ‘It is just as I feared!
Two Owls and a Hen,
Four Larks and a Wren,
Have all built their nests in my beard!
There was a Young Lady of Ryde,
Whose shoe-strings were seldom untied.
She purchased some clogs,
And some small spotted dogs,
And frequently walked about Ryde.There was an Old Man on a hill,
Who seldom, if ever, stood still;
He ran up and down,
In his Grandmother’s gown,
Which adorned that Old Man on a hill.
Această carte a fost publicată în 1846 sub pseudonimul Darry down Darry. Ilustrațiile au fost făcute de autor cu scopul de a-i amuza pe cititori. Lear a fost un artist profesionist și a fost angajat să picteze animalele din menajerie Lordului Stanley. Numele lui este puternic asociat cu Limerick că-ți vine greu să crezi că nu el a inventat forma însuși. Prima carte cu acest gen de poezii a apărut în 1820 și s-a numit „The History of Sixteen Wonderful Old Women” fiind publicată de John Harris. Un an mai târziu, John Marshall a publicat o imitație denumită „Anecdotes and Adventures of Fifteen Gentlemen„ după care Lear s-a inspirat.
A treia ediție apărută în 1861 l-a creditat pe Lear ca autor. (sursa aici).
Iată adresa actualizată a THE BRITISH LIBRARY dacă aveți nevoie.
Pentru noi vacanța a fost bilingvă. La voi, cum a fost?