machetedidactice.com

O aniversare de… 10(zece)!

Și a trecut și cea de-a 10 aniversare. Știu, pentru fiecare mămică organizarea unei aniversări pentru propriul copil reprezintă o provocare. Asta dacă dorești să faci ceva de care să te ocupi tu, cap-coadă, fără a apela la un loc de joacă sau la mai știu eu ce restaurant.

Pentru mine, aceste aniversări sunt gândite și pregătite cu mult timp înainte. Caut să organizez tot soiul de activități pentru că spațiul în care locuim noi nu este extrem de mare, așa copiii neavând unde să alerge sau să sară. Pe lângă activitățile de creație, jucăm jocuri în care viteza de reacție, atenția dar și glumele trebuie să se regăsească în „rucsacul” fiecărui participant. În anii trecuți am organizat asemenea întâlniri ce au fost extrem de gustate de cei mici, astfel dorința lor de a participa devenind tot mai mare. De fiecare dată, la acest capitol, am ținut cont de preferințele sărbătoritului și nu am încercat să-l influiențez. El a ales în compania cui să-și petreacă ziua onomastică iar eu nu am luat decât act de aceste nominalizări. Nu poți îndrăgi pe toată lumea așa cum nu poți fi îndrăgit de toți. Dar acum, în acest an, am avut parte de cei mai mulți participanți, asta pentru că și frații unora dintre invitați au dorit să vină. Au fost și invitați care nu au putut ajunge iar noi am regretat acest fapt.

Spuneam că în anii trecuți am organizat petreceri care au mers la sufletul copiilor și pe care le puteți vedea aici și aici.

De această dată, am pregătit pentru fiecare copil câte o agendă pe care să o completeze după bunul plac. Am căutat să le cumpăr, dar pentru că în urbea noastră ofertele în acest sens sunt destul de limitate, a trebuit să le confecționez de una singură. Pentru asta am folosit hârtie colorată și albă (am alternat filele) coperțile le-am confecționat din carton lucios pentru fetițe și gofrat, pentru băieței. Am fixat capse la coperți pentru a nu se rupe și am trecut un șnur ornamental pentru a le lega. Vreau să precizez că mi-a luat câteva ore bune pentru a le avea pe toate, 15 la număr. 🙂

Ziua lui Luca 10 ani 2016

Prima foaie a acestei agende a fost tipărită, de altfel și singura, iar aici i-am rugat pe copii să completeze care sunt dorințele lor pe anul 2016. Dorințe legate de familie, școală, prieteni și nu numai. Le-am oferit materiale variate cu care să înceapă a o completa , iar unii dintre ei au transformat-o într-un jurnal de călătorie. Materialele de care vă pomeneam au constat într-o varietate foarte mare de articole folosite la bricolaj, amintind abțibildurile, strasurile adezive, figurinele 3D, benzile de mătase și multe, dar multe altele. Nu au lipsit pixurile cu gel pe care unii dintre copii le-au folosit pentru a desena sau a face diferite notificări.

DSCN5457

DSCN5458 DSCN5464

Dorințe în 2016

Nu a lipsit, nici în acest an, „concertul” dat de Luca în cinstea invitaților. Au fost momente minunate, unice, îndelung aplaudate.

Ziua lui Luca 10 ani 20162

Am pregătit casa de sărbătoare, am gătit bucate alese, jocurile de jucat și totul s-a înșiruit foarte frumos și firesc.

Ziua lui Luca 10 ani 20161

Jocurile alese s-au dovedit a fi pe gustul copiilor iar reacțiile lor certifică acest lucru. Și despre „Tic tac, prea târziu” am mai scris aici.

Joc Tic- Tac – video

Despre Story cubes am mai povestit aici, iar jocul de anul acesta a fost și mai interesant decât cel din anul precedent.Ziua lui Luca 10 ani 20163

Este primul an în care la petrecerea noastră a venit și Alina, alături de familia ei. Mara și Ioana sunt două fetițe minunate pe care noi le iubim foarte mult.

Mă bucur că am reușit să fim părtași la un așa eveniment. A fost atât de frumos și antrenant! Le mulțumesc celor care au participat iar părinților le transmit bucuria cu care Luca a primit minunatele cadouri. Din fericire, dintre cărți doar câteva se regăsesc în biblioteca lui, ceea ce este minunat!

La mulți ani, Luca! Să ai un an minunat, plin de sănătate și rezultate bune la învățătură.

DSCN5492

Tort aniversar 10 ani Luca – video

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “O aniversare de… 10(zece)!”

%d