machetedidactice.com

Activități educative copii – Ne jucăm în trei, ca în vremurile bune

Răzvan a sosit la timp pentru a avea răgazul și bucuria de a participa alături de noi la câteva îndeletniciri de sezon. Mă refer aici la Calendarul de Advent și la cerințele ce se găsesc pe el. Sunt momente minunate, pe care fiecare familie cu copii le cunoaște. Vorbe, jocuri, povești, activități, experiențe, trăiri, toate sunt împărtășite cu lux de amănunte și toate au un aer de prețiozitate. Pentru noi și familia noastră.

Luca a avut marea bucurie de a fi așteptat de fratele său la ieșirea de la cursuri. Nu-i puțin lucru să vadă colegii ce frate mare ai și cum te protejează acesta. 🙂

Luca și Răzdec20151

Una dintre activitățile făcute a fost aceea de pe cartolina 20:

DSCN5111

Ei bine, Luca a mai confecționat așa lucrușoare, prin această tehnică (puteți vedea aici sau aici),  dar Răzvan nu a avut prilejul, până acum. Și pentru că nu avem două aparate de pirogravat, fratele cel mic a cedat în favoarea celui mare, dar nu complet. Cel puțin așa a fost inițial.

20151216_173725

I-am explicat lui Răzvan care sunt pașii ce trebuie să-i urmeze, i-am pus la îndemână materialele necesare și atât a trebuit. Odată începută treaba, nu s-a mai dat dus. 🙂 În acest timp, Luca ne citea o poveste de sezon.

20151216_173908

După ce Luca a terminat de citit, am povestit despre ce ne-a trecut prin cap, fondul sonor fiind asigurat de colinde vechi, frumoase. La un moment dat, cel mic a vrut ca cel mare să se oprească din pirogravat pentru a continua el, dar mirosul de lemn ars, atmosfera și bucuria de a face ceva inedit a dat naștere unor contradicții soldate cu câteva lacrimi. Important este că până la urmă totul s-a terminat cu bine și zâmbete. 🙂

Bucurii de vacanță – video

Răzvan pirogravează 16dec2015

Îți trebuie atât de puțin să-ți fie bine. Experimentați. Găsiți momentul prielnic și apoi veți dori să repetați.

Răzvan pirogravează 16dec20151

Lasă un răspuns

%d