machetedidactice.com

Activități educative copii – Globuri și îngerași. Ornamente de iarnă

Am revenit, datorită programei școlare, la confecționarea crafturilor, de data aceasta pentru Crăciun. Știu, nu este o activitate mult îndrăgită de Luca (dacă ar fi să fiu corectă ar trebui să recunosc că al meu băiat preferă 10 ore de matematică decât să decupeze și să lipească) dar dacă ea face parte din programa școlară, încercăm să ne înscriem acesteia.

Aceste ornamente pe care le veți descoperi mai jos, sunt destul de complicat de confecționat, pentru că implică mai multe tehnici și implicit, mai multă îndemânare. Noi mai face simulări acasă, asta pentru a-i veni mai ușor la școală și a nu solicita atât de mult ajutor.

Modelele sunt tot din manualul de abilități practice, despre care v-am mai vorbit de-a lungul timpului, și pe care, multe fetițe îl adoră.

img319

Atașez și șabloanele, poate le veți utiliza. Deasemenea vă trimit și instrucțiunile la fiecare craft. Pașii sunt detaliați și clar explicați.

img315

img316

img318

img317

Noi am reușit să face acasă două dintre ele, asta pentru a vedea cam cum se desfășoară etapele.

globuri și îngerași craft1

La școală, doamna învățătoare a folosit aceste ornamente pentru a împodobi bradul din clasă. Și vreau să vă mărturisesc că bine s-a mai văzut. 🙂

DSCN5138

Dacă vă place meștereala, vă dorim spor la lucru!

Lasă un răspuns

%d