machetedidactice.com

Machete didactice – Descoperim emoțiile într-o poveste dragă, mult folosită

Se pare că unele povești au bucuria de a fi nemuritoare. Personajele, ambientul, deznodământul le-au adus această faimă. Practic nu se demodează indiferent câtă tehnologie le încalecă. Ursul e urs, iepurele e iepure, ariciul, arici. Poveștile și pățaniile lor sunt atât de minunate încât nu au cum să nu te încânte. Dar cel mai mult te bucură mesajul pe care îl aduc aceste istorisiri.

Am avut imensa bucurie să mai dau viață, încă o dată, personajelor lui Vladimir Suteev. Nu am știut de la început că de aici sunt, pentru că dorința doamnei a fost aceea de a-i confecționa un copac, un iepure, o cioară, un arici și un urs. Am întrebat-o dacă va folosi slade-uri și mi-a spus că nu, dar a omis să-mi spună un lucru: copiii vor viziona un film de desene animate cu această poveste. Am aflat acest lucru doar când i-am dus machetele. Dar până atunci m-am tot gândit cum să i le fac, ce formă, culoare și expresie să aibă aceste figurine. Entuziasmul a fost pe măsură pentru că nu mai confecționasem niciodată o cioară și nici ceva despre care nu prea aveam date. Ca o paranteză, țin să spun că-mi sunt necesare informațiile ce se referă la lecția în care vor fi folosite materialele, pentru a le confecționa adecvat.

Așadar, am confecționat o cioară

20151207_093901

un arici

20151207_093923

un iepuraș

20151207_093835

un urs

20151207_093948

și un copac

20151207_09365820151207_093705

Interesant este faptul cum vor fi folosite aceste figurine. Am aflat aceste detalii stând de vorbă cu doamna învățătoare. Pentru că am uitat să specific, ele vor fi folosite de niște elevi de clasa a III-a.

Copiii vor urmări filmul de desene animate, „Mărul” de Vladimir Suteev, în limba rusă, iar ei vor trebui să reconstituie dialogurile purtate de aceste personaje. Dacă veți avea curiozitatea să urmăriți desenul, nu veți fi dezamăgiți, și veți observa ce frumoasă și ofertantă este abordarea. O altă tactică am folosit la o grupă de grădiniță, postament fiind tot această poveste.

DSCN4603

Din această lecție va mai face parte și o activitate matematică, atunci când se va vorbi despre fracții, noțiuni regăsite tot în povestea pomenită, atunci când ariciul taie mărul în patru pentru a putea da fiecăruia câte o bucățică.

mărul de vladimir suteev

Timp de-am avea că idei și modalități de învățare sunt infinite. 🙂

Lasă un răspuns

%d