machetedidactice.com

Activități educative copii- O nouă zi – o nouă provocare. Învăț un cuvânt nou

Cartolina de astăzi a dorit să ne trimită la dicționare. Cerința suna așa: „Învață un cuvânt nou”. A fost pusă figurina aferentă în brăduțul ce așteaptă cuminte fiecare ornament. Și cartolina și-a găsit culcuș sub brad, așa ca un cadou misterios.

2015 Advent 5

Așadar, s-a apelat la Dex dar și la cel de sinonime și antonime. Asta pentru că fișa pregătită pentru această activitate cerea așa ceva.

Învăț un cuvânt nou

2015 Advent ziua5

Ca să fie mai atractiv am pus și o bordură acestei fișe, să fie și ea gătită de sărbătoare.

Am rămas și eu, mai mult decât surprinsă, de alegerea cuvântului. Acesta este „anorexie”.

ANOREXÍE s. f. Lipsă a poftei de mâncare întâlnită în multe boli febrile, di­gestive, cronice etc; inapetență. ◊ Anorexie mintală = repulsie față de alimente, însoțită de pierderea totală a poftei de mâncare. – Din fr. anorexie.

Nu l-aș fi ales degrabă dar cum nu era hotărârea mea, a trebuit să accept. În definitiv este un cuvânt ca oricare altul și poate e mai bine că așa a fost. Cred că se găsea undeva în subconștient, sau cel puțin l-o fi auzit pe undeva de s-a oprit asupra lui. Am vorbit despre anorexie, am văzut imagini cu persoane ce suferă de această boală, ce mai… l-am deslușit mai pe-ndelete. După ce toate acestea au fost aflate, Luca a completat fișa. Cu drag, dar și cu oarece freamăt pentru că îl aștepta pe Moș Nicolae.

2015 Adventzi5

Nici bine nu a terminat și aMoșul a venit. Fug să văd și eu dacă am primit ceva, că am fost cuminte. Zău! 🙂

Voi?

Lasă un răspuns

%d