machetedidactice.com

Machete didactice – Un castel ce te poate scoate din încurcătură

Am avut bucuria de a confecționa un castel ce a fost necesar pentru o lecție făcută în cadrul unui Cerc pedagogic. Ador aceste manifestări din prisma faptului că aduc cu ele tot soiul de materiale mai sofisticate și proiecte mai elaborate. Am mai confecționat castele pentru lecții de grad și de fiecare dată am avut parte de povești inedite.

De această dată materialul necesar a fost unul care s-a adresat unei grupe mixte și am căutat să îmbin noțiuni pentru ambele tronsoane de vârstă.

Practic, această machetă este alcătuită dintr-o suită de corpuri ce vor trebui îmbinate de copii. Avem trei corpuri de clădire, mai multe ferestre de diferite forme și dimensiuni, o ușă mare, centrală, dar și turnuri cu acoperișurile aferente.

DSCN4742 DSCN4743

Pentru a ușura munca doamnei educatoare, am notat pe fiecare piesă în parte, ansamblul din care face parte. Așadar am avut trei corpuri și fiecare a conținut câte patru elemente. În imaginea de mai jos este fotografia pe care am trimis-o electronic, pentru a mă asigura că dacă se dezlipește vreo hârtiuță nu este nici o problemă. 🙂

DSCN4747 - Copy

În realitate, am atașat pe fiecare piesă o hârtiuță cu numărul aferent.

DSCN4748

Castelul este pregătit. Se pot face cu ajutorul lui tot felul de activități. Inspirație să fie pentru că povești…

DSCN4746

P.S. După ce lecția se va termina, puteți folosi acest castel pentru a afișa prezența sau pentru a pune responsabilitățile. Ori, cine știe ce anume doriți să mai puneți, asta pentru că dimensiunea lui este destul de mare, așadar ofertantă: este lat de 1 metru și 50 centimetri și înalt de aproape 2 metri.

Lasă un răspuns

%d