machetedidactice.com

Activități educative copii – Cicluri de viață: plante, furnici, broaște. Pentru clasa a IV-a

Iată că am ajuns la momentul în care ceea ce am discutat noi, în nenumărate rânduri, să fie adus în fața copiilor și la școală. Bucuria băiatului este mare când vede că știe mai mult decât este dat în manual dar și că are „cuvintele” la  el. Activități făcute de noi, poate și cu doi-trei ani în urmă, activități la care am avut multe machete, atlasuri, cartoline și câte și mai câte se fac acum la școală, la orele de științe, geografie sau educație civică. Cu resurse reduse și cu un timp alocat la fel.

 Știu ce implică pregătirea unei lecții de la resursele materiale la cele de timp, iar atunci când te afli în fața a 30 de copii, lucrurile se schimbă. Poate de aceea este mai mult decât binevenită atitudinea pe care am luat-o față de aceste teme și discuțiile generate de ele. O perioadă de timp am avut diferiți invitați, acum am mai rărit-o pentru că așa a fost să fie, neimpunându-ne această atitudine.

Revenind la lecțiile noastre, puteți „arunca”o privire dacă vă interesează cum am vorbit despre furnici. Sau, la fel de bine am despicat firul în patru și când a fost vorba despre plante. Ori n-am neglijat nici țânțarul, mărul, fluturele, broasca țestoasă, plantele carnivore, alte soiuri de plante, bufnițe, arici, purici și multe altele. Tot în aceste articole veți găsi și informațiile în materie de cărți și enciclopedii, dar și fișele pe care Luca le-a completat.

Acum am revenit, alături de manual și am vorbit cu multă voie bună, aducându-ne aminte cu mare drag, de acele vremuri.

Ciclul de viață la… – video

ciclu de viață plante, fluture, broască nov2015

Evident că s-au citit notițele din caiet, cele care au fost predate de doamna, la școală, dar și ceea ce este scris în manual.

Ciclul de viață furnică – video

ciclu de viață plante, fluture, broască nov20151

Am redescoperit machetele noastre și ne-am jucat cu ele. S-a făcut și tema dată, aceea de a desena ciclul de viață la o plantă, fluture, broască.

ciclu de viață plante, fluture, broască nov20152

Am petrecut clipe minunate, tihnite, firești, pline de dragoste și sete de cunoaștere. Încercați!

ciclu de viață plante, fluture, broască nov20153

Lasă un răspuns

%d