machetedidactice.com

Activități educative copii – Vorbim despre viața pe baltă. Clasa a IV-a

La Cunoștințele despre natură s-a ajuns la un moment dat și la capitolul în care se vorbește despre viața pe baltă. Nu de puține ori am discutat și noi pe marginea acestui subiect, mai ales că Luca este și un mic pescar, aflat la începuturi, dar care a înțeles și a văzut îndeaproape viața din acest mediu.

received_1514717672174892

received_1514716535508339 (1)

Eu nu sunt pasionată de această îndeletnicire dar am fost bucuroasă că Luca a putut experimenta alături de tatăl lui aceste lucruri. Odată, chiar s-au trezit la ora 5 dimineața pentru a prinde un loc cât mai bun pe baltă.

20150816_093710

Și pentru că a existat și o captură de pește, plăcerea a fost și mai mare iar peștele extrem de gustos. 🙂

Spuneam că am mai vorbit despre baltă mai ales că noi avem aici, în zonă, un iaz foarte frumos „Nada florilor”, iar pașii noștri s-au plimbat de multe ori pe acolo. Am realizat și un craft, în anii trecuți, extrem de frumos, pe care copilul l-a dus mai apoi la școală, ca o completare a aceleași teme. Puteți citi detalii despre confecționarea lui aici.

gâsca1 cu pene

Gâsca cu pene

Luca a citit ce s-a predat în clasă, am vorbit pe marginea informațiilor celor care nu-i erau prea clare, am urmărit diferite materiale video și ne-am documentat mai în amănunt. Nu am uitat nici de vizitele la Muzeul Antipa, acolo unde se pot vedea diferitele specii de păsări în mediile lor de viață.

Viața pe baltă – video

Îmi plac aceste discuții, mai bine zis, ne plac. E mult dinamism verbal dar și mult freamăt. Acela de a descoperi noutăți.

20151102_085633

20151102_085700

La portofoliul din carte se sugera poezia lui Vasile Alecsandri, „Balta”, pe care am căutat-o și noi pentru a putea fi citită de către copil. Și nu numai de el. 🙂

Balta de Vasile Alecsandri – video

Despre lintiță am aflat muuulte lucruri interesante, pe care merită să le știți și voi.

DSCN4470

Despre lintiță – video

Despre lintiță 1 – video

Cam atât. Spor la învățat!

Lasă un răspuns

%d