machetedidactice.com

Machete didactice – Proiect educațional – Circulăm în siguranță

Circulația din ziua de astăzi este o mare problemă în rândul tuturor. De la cei mici și până la cei mari, străzile noastre nu mai reprezintă un loc sigur și asta datorită faptului că nu mai respectăm regulile de circulație. Poate nu toți dar foarte mulți dintre noi. Graba, mașinile sofisticate și educația precară fac ca accidentele rutiere să fie prezente în număr foarte mare.
Așadar, încă din grădiniță trebuie să-i învățăm pe cei mici ce anume este de făcut pentru a fi cât mai protejați.

Materiale didactice oct20158

Știu de la colaboratoarele mele și nu numai de la ele, că nu de puține ori agenții de circulație își fac timp și vin la grădiniță pentru a explica copiilor despre aceste reguli de circulație. Puși în fața unui om în uniformă, copiii sunt mult mai atenți și totodată încântați.

Materiale didactice oct20157

Chiar dacă nu locuim în orașe mari, prezența agenților de circulație poate fi observată, la primele ore ale dimineții, atunci când este aglomerație mare, și în localitățile mai mici. Fiecare dintre noi i-a văzut la lucru.

Materiale didactice oct20156

Copiii pot vedea ce semne de circulație sunt foarte importante, aici vorbind despre semafor, zebră dar și cele care le indică pe unde anume pot trece.

Locul găsit de mine pentru a afișa acest proiect a fost unul perfect. Eu una îs foarte încântată de această găselniță! 🙂

20151019_090232

Vă doresc plimbări plăcute, lipsite de incidente de această natură.

Lasă un răspuns

%d