machetedidactice.com

Activități educative copii – Să vorbim despre toamnă, dacă tot o traversăm

Așa cum este și firesc, primele activități la științe dar și la abilități practice ori pictură la fiecare început de an școlar au ca temă toamna. Se fac tot soiul de referiri la ea, la roade, flori și fructe, la culori și miresme.

pictură cu frunze

Un anotimp extrem de ofertant, care te îmbie să combini în fel și chip ceea ce-ți oferă. Să mai spunem că și celelalte sunt la fel? Imaginația, răbdarea și dorința arată la final ce se poate realiza.

Și de această dată, ca temă în portofoliu se cere un ierbar. Am mai confecționat, nici nu mai știu al câtelea, dar de fiecare dată încercăm, și eu și el, să mai aducem câte o adăugare, completare, upgradare.

La sufletul nostru a rămas Ierbarul breloc, pentru că l-am considerat o găselniță, nemaivăzând nicăieri. panseaAtunci am laminat pentru prima dată flori și frunze presate și a fost foarte interesant. Tot un ierbar a mai făcut copilul și la această întâlnire, pe care-o puteți vedea aici. Am mai confecționat un ierbar și în toiul verii, alături de două fetițe minunate, într-un cadru de vis: Dealul Lempeș de lângă Brașov. Atât de frumos a fost!

 

 

 

luca-lucreaza-ierbar

Deci, ierbarul de astăzi are ca element surpriză o fereastră în copertă, iar acolo Luca a laminat și atașat o pansea presată. A trecut prin toate etapele acestui proces, de la laminare, la tăierea ferestrei și legarea ierbarului.

Ierbar Luca 10oct2015

A ales, cu grijă, plantele pe care a dorit să le pună acolo, a scris câteceva despre fiecare și gata, l-a terminat mândru nevoie mare.

Ierbar Luca 10oct20152

A doua zi sentimentul a fost și mai plăcut, munca lui fiind apreciată de colegi dar și de doamna învățătoare.

Ierbar Luca 10oct20151

În rest, sănătoși să fim pentru a ne putea bucura de zilele vieților noastre. Pentru că lucrurile mărunte sunt cele mai așezate și gustate. La voi nu-i așa?

Luca 18 oct 2015

Lasă un răspuns