machetedidactice.com

Activități educative copii – A venit și rândul lor. Cifrele romane

Despre cifrele romane se pot spune multe, în ceea ce ne privește. În vacanțele noastre de la malul mării, nu o dată am vorbit despre ele. Am considerat a fi o activitate ce se poate face într-un mod plăcut, cu atât mai mult cu cât scrisul în nisip, la mare, are o savoare aparte.

cifre romane

Tot o asociere pe care o face Luca cu aceste cifre este aceea a capitolelor din cărți, de cele mai multe ori scrise cu aceste cifre. Așadar, întrebările au venit cu mult înainte de a se studia acest lucru la școală.

Dar, iată, a venit și rândul lor, acela de-a fi predate de doamna. Și asta este deja altceva.

Fișa făcută de ea are alte conotații și pentru Luca, dacă e de la doamna, spune totul.

Am pregătit și alte materiale pe care le-a folosit acasă. Printre ele, o cărticică foarte frumoasă, confecționată după niște slide-uri găsite pe internet. Le-am printat în format mai mic, laminat și le-am legat cu ajutorul unui năsturel. E frumoasă și ușor de folosit.

Luca citește din cărticica cu cifre arabe – video

DSCN4494

DSCN4495

Deasemenea am mai confecționat un soi de columnă, adică mai multe foi cu socoteli în care folosesc cifre romane, iar acestea sunt lipite în așa fel încât să poată sta și în picioare.

cifre romane2

Reguli la cifre romane – video

DSCN4497

DSCN4496

Iată cum, noțiuni învățate de noi mai demult vin să fie completate de școală. Și pentru Luca este ceva firesc. Ca și pentru mine. 🙂

cifre romane1

Lasă un răspuns

%d