machetedidactice.com

Activități educative copii – Semn de carte cu coajă de mesteacăn

Astăzi am avut parte de un fenomen meteorologic cu care nu m-am întâlnit prea des, până acum. Ieri, pe meleagurile noastre a nins. Destul de mult pentru perioada asta. Au scăzut și temperaturile, așa cum era și firesc. Ninsoarea a fost întreruptă și de rafale de ploaie, iar aceasta a îngreunat zăpada deja depusă pe frunzele copacilor. Rezultatul a fost unul nu prea plăcut privirii: foarte mulți copaci au cedat sub greutatea frunzelor, iar acest fapt a dus la o priveliște dezolantă. Au fost persoane care au resimțit și mai tare acest fenomen, asta pentru că acești copaci s-au rup și au căzut pe mașinile sau garajele lor, producându-le serioase stricăciuni.

Ninsoare 11oct2015

Așa că mulți au avut treabă, dar și eu mi-am făcut. 🙂 Când am văzut creanga de mesteacăn căzută la pământ, mi-a părut rău. Dar m-am tot gândit ce aș putea eu să fac, și cum aș putea eu să aleg măcar ceva din ea care să-mi fie de folos. După câteva ore mi-a venit ideea să mă duc și să încerc să iau câte bucățele din scoarța ei. Mi-a rămas în minte cum bunicul lui Laur scria rețetele doctoriilor lui pe coajă de mesteacăn.

20151012_184940

Am coborât și pe o ploaie torențială am reușit că iau câteva bucăți. Le-am spălat și le-am uscat, spunându-mi că voi găsi eu ceva la care să le folosesc. Dar mă mâncau degetele, așa că, după ce Luca a terminat temele i-am propus să facem ceva cu ele. Ne-am oprit la un semn de carte. Am scos câteva materiale și fiecare a fost liber să le îmbine cum a dorit. Au ieșit două semne de carte minunate!

Luca nu a dorit să folosească scoarța copacului, mie revenindu-mi această plăcere. Cel puțin de data asta.

semn de carte frunze și coji de mesteacăn

Eu mi-am ostoit vrerea și-am scris un citat pe scoarță, confecționându-mi un semn de … suflet.

semn de carte frunze și coji de mesteacăn1

Mai jos este rezultatul muncii noastre, de care suntem încântați. Cu siguranță, peste ani, ne vom aduce aminte de aceste clipe minunate și de poveștile pe care aceste semne le-au auzit. Și dacă într-o zi va fi cineva dispus să le asculte, va fi la rându-i bucuros. Garantat!

20151012_204250

Lasă un răspuns

%d