machetedidactice.com

Activități educative copii – Colecții și colecționari

Îndrăgesc colecțiile. Și ai mei băieți au colecționat de-a lungul timpului diverse lucruri. Eu am state vechi de colecționară, cu hârtii de la gume sau mai știu eu ce abțibilduri din revista Pif.

Acum bani să ai că de colecții nu duci lipsă. Piața românească, ca de altfel toate piețele mapamondului, este invadată de lucruri pe care să le colecționezi. Monede, pietre, reviste de tot soiul, ce mai, nu prea ai cum să scapi neatins.

Doresc acum să fac vorbire despre ultima colecție venită. Evident că este vorba de cea de la Lidl, în care niște stikeez se culcușesc într-un colorat submarin. Cum nici precedenta n-am ratat-o, reușind să strângem toată colecția bașca dublurile dublurilor :), la vederea proaspătei oferte, startul a fost dat. Nu doresc a pune totul în cârca copilului deoarece și mie îmi place sentimentul care ți-l oferă această stare: de colecționar.

Colecția mea de stikeez1

Așadar, ne-am reapucat de colecționat stikeez. Sunt frumoși și alături de ei poți țese povești minunate. Îmi plac pentru că sunt prietenoși la atingere, delicați și moi. Au venit însoțiți de o revistă de care Luca a fost foarte încântat.

Colecția mea de stikeez – video

Colecția mea de stikeez

Consider că este un exercițiu minunat să colecționezi ceva. Îți trebuie determinare, răbdare, perseverență pentru a spori colecția. În timp, obiectele colecționate vor fi din alte domenii, vezi filatelia, iar deprinderile din copilărie nu au cum să strice.

Să încurajăm aceste deprinderi? Eu spus că nu-i rău.

Lasă un răspuns

%d