machetedidactice.com

Școlărel de clasa a IV-a * Studiez istoria

Clasa a IV-a a venit cu materii noi. A început studiul istoriei și al geografiei, iar după prima oră, Luca mi-a spus, cum dealtfel mă și așteptam, că-i foarte frumos și-i place și doamna explică mult mai bine ca mine.

De fiecare dată când aud asta mă bucur, pentru că știu că dascălul a ajuns la inimioara lui iar căpușorul a prelucrat mai bine cuvintele rostite de el.

De-a lungul timpului am vorbit și noi despre teme din ambele domenii. Atât la istorie cât și la geografie am căutat să aduc în fața lui subiecte care să-i stârnească interesul și curiozitatea. Am relatat în interiorul acestui blog cum am vorbit noi despre Alexandru Ioan Cuza, despre daci și romani, despre faraoni sau despre civizilații demult apuse. Manualul de istorie pe care doamna l-a ales pentru clasa dumneaei este cel editat la Aramis.

Lecția de istorie clasa a IV-a

L-a răsfoit cu interes să vadă despre ce anume o să învețe iar după prima oră a și avut de făcut o fișă de portofoliu în care să arate elemente legate de izvoarele scrise și cele nescrise.

Pentru ca să fie mai interesantă cătarea, am scos din dotare câteva cărți, cum ar fi Istorie, de la mica enciclopedie Larousseatlas pentru copii Istorie dar și 60 de întrebări și răspunsuri despre istorie și geografie.

52859065_1_1000x700_atlas-de-istorie-pentru-copii-oradea60-de-intrebari-si-raspunsuri-despre-istorie-si-geografie_1_fullsize

Mult l-a bucurat să afle că acest cuvânt, istorie, vine din greacă și înseamnă „anchetă”. A spus și la școală iar doamna a fost încântată. Apoi a citit mai multe noțiuni generale despre istorie.

Prima lecție de istorie din clasa a IV a – video

A făcut fișa cerută de doamna, pentru portofoliu. Am căutat, împreună, mai multe imagini pe care le-am printat (asta pentru a nu decupa nici o carte) iar din ele, Luca a ales câteva. Le-a decupat, lipit și sub fiecare imagine a scris ce anume reprezintă și a alcătuit fișa respectivă.

Lecția de istorie clasa a IV-a1

Lecția de istorie clasa a IV-a2

Așadar, gheața a fost spartă. Voi privi cum se vor desfășura evenimentele. Și dacă i se va stârni curiozitatea, informațiile vor continua să vină către noi. Le așteptăm cu interes și drag!

Lasă un răspuns

%d