Multă agitație… multe căutări… așteptări și dorințe.
Așa debutează noul an școlar dar înainte de asta, dascălii sunt cei care intră în febra pregătirilor chiar din prima zi calendaristică a toamnei.
Se vor petrece multe metamorfoze în rândul elevilor ce vor ocupa locuri în băncile din sălile de clasă. Fie că ele vor fi la oraș sau la sat, o parte din școlari vor simți pe propria piele bucuria și împlinirea.
Cei care vor contribui și vor urmări toate aceste transformări sunt dascălii. Alături de părinți, ei vor face o echipă (sau ar trebui) pentru ca micuțele „larve” să se dezvolte armonios.
Am ales pentru a reprezenta acest zbor poate cea mai spectaculoasă insectă, fluturele. Trasnformarea pe care o suferă el este de-a dreptul miraculoasă.
Oare oamenii nu pot suferi așa metamorfoze?
Doresc să mulțumesc doamnei Ana-Maria din Baia Mare, doamnei Luciana de la Cluj, doamnei Maria din Slatina dar și doamnei Gina din Oradea. Le transmit bucuria cu care am confecționat aceste machete precum și încântarea întâlnirii, fie ea și virtuală.
Putere și dibăcie vă doresc!
2 gânduri despre “Machete didactice – Despre metamorfoze”
Deosebite
M-ar interesa sa postati pasii pe care trebuie sa ii urmarim in vederea confectoonarii produselor.
Am avut o postare în care confecționez, alături de fii mei, o astfel de machetă. Și pașii nu sunt cine știe ce de complicați: se face desenul pe polistiren, se taie, se pictează după care se fac retușurile finale.
Depinde de răbdarea fiecăruia, de materialele auxiliare în care dorește să investească și de inventivitate. Ai nevoie de foarte multe materiale (dantele, nasturi, paiete, sclipici etc) pentru a reuși să-i dai produsului final o anumită alură.
Spor! 🙂