machetedidactice.com

Despre sărbătoriții clasei

Fiecare dintre noi își dorește ca la ceas aniversar să fie alături de cei dragi. Școlar fiind, acest lucru are o și mai mare importanță pentru că este este un prilej minunat ca cei mici să-și consolideze prieteniile, sau să facă altele noi.

Personal, nu sunt adepta petrecerilor în spațiile de joacă, nu pentru că acestea nu ar corespunde sau ar avea nu știu ce impediment, ci din simplu motiv că am trecut prin experiențe de genul care mi-au arătat că există o diferență mare. La întrebarea care ar fi diferența, răspunsurile ar fi mai multe, începând de la meniu și până la activitățile pe care le fac copiii în acest interval și la aceste întâlniri.

Am descris de-a lungul timpului cum văd eu aniversarea unui copilaș de școală primară și cum a decurs o asemenea manifestare în ceea ce ne privește. Așa ne este nouă bine și nu încercăm să schimbăm părerea nimănui.

Pentru clasă am confecționat un colț în care doamna învățătoare să poată afișa aniversații. Precum se observă, s-a dorit o încadrare a lor pe anotimpuri, ceea ce am și realizat.

Elementele sunt specifice celor patru sezoane: narcisele pentru primăvară, floarea soarelui pentru vară, dovlecii copți pentru toamnă și omul de zăpadă, pentru iarnă.

Materiale didactice august 20157

Pentru a se personaliza acest colț, am confecționat un tort iar în jurul lui am pus aceste elemente.

DSCN3509

DSCN3510

La final colțul a arătat așa:

DSCN3553

Ce ne mai rămâne? Să cântăm sărbătoriților, să le urăm sănătate, bucurii și note bune la școală. Dar și să mulțumesc doamnei Marcela, pentru această provocare.

Lasă un răspuns

%d