machetedidactice.com

Machete didactice – Perioade și oameni

Vacanțele noastre de vară sunt aglomerate și dacă aș depăna drumurile parcurse, la final, în septembrie, ghemul nostru ar fi foarte dolofan. Și colorat. 🙂
Amintirile se așază ușor, ușor, fiecare acolo unde se simte cel mai bine – în inimă, suflet sau minte.
Relașul perioadei estivale plutește în aer și chiar dacă nu este la aceeași intensitate pentru toată lumea, e molipsitor. Bucuria copiilor este molipsitoare, binefăcătoare.
În ceea ce mă privește, colaborările sunt atât de frumoase și-mi aduc atâta bucurie sinceră, încât mi-aș dori să fie vară mereu. Acum ceva vreme am avut plăcerea să cunosc o doamnă minunată, iar faptul că nu am reușit s-o întâlnesc față în față nu a știrbit cu nimic entuziasmul meu. Și al ei. 🙂

Doamna Angela este din Turda dar își desfășoară activitatea într-un sat din apropiere. Acolo, la școală, are grijă de copiii din 4 clase diferite, adică are o clasă combinată. Cine nu a văzut cum este să lucrezi cu o asemenea clasă, poate ar fi bine să „simtă” și această abordare. În ciuda acestui fapt, doamna este mereu veselă și plină de energie pozitivă, așa găsind-o la fiecare convorbire telefonică.
A trebuit să confecționez niște aviziere, pe care le-am personalizat în funcție de rostul fiecăreia. Și pentru că doamna Angela are grijă de o grupă de Bobocei, una de Ursuleți, o a treia de pitici iar ultima de iepurași, nu au lipsit nici aceste mascote.

Materiale didactice iulie201514 

Materiale didactice iulie201515

Materiale didactice iulie201513

Avizierele au dimensiunea de 1 metru pătrat iar elementele mărunte ce le-am pus pe ele sunt detașabile.
Ultimul avizier, cel pe care este și școlărița, este completat cu  figurine pe care se pot pune regulile clasei ori știu eu ce anume mai dorește profesorul să scoată în evidență. Ele pot fi folosite și independent într-un aranjament care se poate face după inspirație, totul depinzând de imaginație.
Despre alte activități, vă povestesc mai târziu.

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Machete didactice – Perioade și oameni”

%d