machetedidactice.com

Machete didactice – Cum ies întâmplări de demult din sipetul amintirilor

Fiecare machetă pe care o confecționez spune o poveste.

O poveste cu introducere, cuprins și încheiere, așa cum îi stă bine unei povești. Nu o confecționez și atât, pentru că lucrușoarele mele nu sunt de serie, făcute pe bandă rulantă.

Sunt momente în care vorbesc mult, foarte mult, cu cea la care trebuie să ajungă acest produs finit. Nu-i bai, de vorbit tare-mi mai place dar și de ascultat, în egală măsură. Mă interesează tot soiul de detalii, nu mă refer aici la dimensiuni, ci la cum anume își imaginează persoana care o/le solicită că trebuie să arate forma lor finală.

Procesul de confecționare a acestor machete nu presupune, din partea-mi, doar o îndeletnicire manuală, pentru că în timp ce le meșteresc, multe amintiri, poate demult uitate, ies la iveală. Amintiri din existența mea provincială. Prieteni din copilărie, din școală sau de la cursuri îmi revin în minte, mai proaspeți ca niciodată. Câteodată mă întreb dacă ei își mai amintesc întâmplările de atunci și dacă da, cum anume. Pentru că, se știe, lumea percepe diferit întâmplările chiar dacă ele au fost trăite împreună.

La unele dintre amintiri îmi vine să strig în gura mare, atât de mult mi-au plăcut și așa de clare au rămas în sufletul meu. La altele, un zâmbet șăgalnic poposește pe chipul meu. M-am trezit, nu o dată, cu Luca întrebându-mă de ce zâmbesc. I-am răspuns, dar nu așa cum ar fi trebuit. 🙂

Fiecare amintire a întâmplărilor are un anotimp. Le iubesc pe toate, în egală măsură, pentru că fără ele existența mea ar fi mult mai săracă.

Materiale iunie 2015

Așadar, anotimpurile mele sunt percepute diferit, de fiecare dată. Nu aș renunța la nici o percepție, indiferent dacă are gura în sus sau în jos. Sunt amintirile mele, trăirile mele, viața mea.

DSCN2678  DSCN2673

Singurul lucru pe care mi-l doresc, este acela al existenței unei evoluții. Eu știu că ea există, poate nu în parametri doriți, dar rostirea celor din jur confirmă acest lucru. Sau nu.

DSCN2672

DSCN2671

Bucurați-vă de anotimpurile existenței voastre. E, poate, cel mai mare câștig!

DSCN2666

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Machete didactice – Cum ies întâmplări de demult din sipetul amintirilor”

%d