machetedidactice.com

„Hanno desenează un balaur”, o cărticică minunată

Lista noastră de lecturi deja a fost atacată. Nu din pricina mea ci din a lui, a băiatului. 🙂 S-a început cu „Micul prinț”, după care s-a declarat, pentru a câtă oară, că este cea mai frumoasă poveste. Ever! 🙂 Voi povesti despre întâlnirea noastră (a mea fiind o reîntânire) cu celebrul personaj, în zilele ce urmează.

Pentru că acum doresc să vă povestesc despre Hanno desenează un balaur, apărut la Editura Erc Press, scrisă de Irina Korschunow și ilustrată de Mary Rahn.

Hanno desenează un balaur 21 iunie20152

Cine este Hanno? Ei bine, Hanno este un băiețel care se simte singur. Este școlar, însă mersul la școală nu-i face prea mare plăcere pentru că:

… că era așa de gras, iar ceilalți copii râdeau de el.

În toamnă, atunci când a trebuit să meargă cu ghiozdanul cel nou la școală, s-a bucurat atât de mult! Însă Ludwig Hall, care stătea în spatele lui, i-a strigat chiar din prima zi „Umflatule!”, „Burtosule!”. De atunci lui Hanno i s-a făcut frică să mai meargă la școală.

Ei bine, acum că am aflat cine este Hanno și care-i problema lui e firesc să intervină cineva în poveste, iar acesta să schimbe, în bine sau în rău, acțiunea. Iar aici intervine un mic balaur, pe care doar băiețelul îl vede, și care va reuși o mare transformare în ceea ce-l privește pe școlarul nostru.

Hanno desenează un balaur 21 iunie2015

Luca citește Hanno – video

Urmează o serie de întâmplări pe care nu vreau a vi le dezvălui pentru a nu știrbi din plăcerea lecturii.

Hanno desenează un balaur 21 iunie20151

Vă invit să ascultați cele câteva minune înregistrate din discuția mea cu Luca, și de acolo veți putea vedea că lectura nu reprezintă o corvoadă pentru școlari. Depinde de modul în care abordezi această îndeletnicire, cum anume pui problema, despre lecturile pe care le alegi și atitudinea ta, de adult, în această privință. Puterea exemplului este determinantă, și poate simpla imagine a părintelui care citește, reprezintă cel mai bun îndemn.

După ce va trece perioada de două săptămâni pe care Luca a solicitat-o, în care el nu dorește a scrie nici un rând (iar eu îi voi respecta dorința), am pregătit niște fișe de lectură ce vor fi completate. Le atașez, în ideea că vor fi persoane ce le vor găsit interesante și utile de folosit.

Lecturile unui școlărel de clasa a III – fișe de lectură

Așadar, am vorbit despre o cărticică ce se lecturează foarte, foarte repede (lui Luca i-au trebuit 35 de minute) cu un scris mare și aerisit, cu imagini frumoase. Cartea are dimensiuni reduse, 19cm/12cm și 64 de pagini. Este indicată pentru un copil care citește cursiv, deoarece va avea spor și va fi și încântat. 🙂

Dacă Hanno nu este, încă, prietenul vostru, întâlnirea cu el nu vă va dezamăgi. Iar prețul de achiziție este mai mult decât accesibil, pe elefant costă 4,65 lei. Să nu lipsiți de la întâlnire. Ar fi păcat!

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “„Hanno desenează un balaur”, o cărticică minunată”

%d