machetedidactice.com

Activități educative copii – Mai este puțin și se termină

Luna iunie a fost pentru noi o lună încărcată. Din toate punctele de vedere.

A început chiar din prima zi atunci când, o colegă de-a lui și-a serbat ziua alături de toți copiii din clasă. Această fetiță va pleca definitiv din țară, și de aceea părinții ei au dorit să-i facă petrecerea în acest mod.

Luca petrecere 1 iunie 2015

Se simte vacanța dar și dorința doamnei învățătoare de a pune la punct, ce crede că nu este chiar în ordine. Luca a avut, până astăzi, teme de făcut pentru școală și chiar dacă ele nu au fost multe la număr, au existat. La fel și noțiunea de scris, acum când sălile de clasă din școală sunt aproape goale.

Mama, trebuie să tragem sfoara acum!, așa mi-a spus copilul că suna îndemnul doamnei.

Personal nu sunt împotriva acestui gen de abordare și consider că atitudinea învățătoarei a fost una bine intenționată. Luca nu a comentat dar așteaptă, cu nerăbdare, clipa în care poate spune, cu toată gura, că este în vacanță. Adevărul că și eu vreau o perioadă mai lejeră, în care doresc ca activitățile noastre să se desfășoare mai altfel.

A fost un an greu. Dealtfel se spune că din ciclul primar, clasa a III-a este cea mai grea. Poate dacă se privește la cantitatea de noțiuni noi învățate, sau nu știu de ce se zice așa.

Luca școală aprilie mai 2015

A fost un an plin de întâmplări frumoase, de un parcurs lipsit de evenimente negative, de ambiție multă și de provocări școlărești mai consistente. Un an care s-a încheiat cu calificative pe măsura efortului depus. Iar el nu a fost mic!

Mă bucur că Luca a fost plecat, pentru prima dată, într-o excursie cu școala. Dealtfel aceasta este și prima manifestare de gen, dar faptul că a dorit să participe a fost minunat. S-a descurcat super și a căpătat o mai mare încredere în el, odată cu prima plecare în care nu noi am fost însoțitorii.

Luca excursie 13iunie2015

Leo a rămas constanta școlărească a vieții lui Luca. Mă bucur că prietenia asta a rezistat, fără a fi pusă la încercare de incidente majore. Se simt bine împreună și chiar dacă nu s-au mai întâlnit la fel de des ca în clasa a II-a, relația lor a evoluat. Au existat momente în care și-au făcut lecțiile împreună, așa cum au fost și momente în care Leo a rămas alături de Luca la lecția de engleză de acasă. Chicotesc tot timpul, lasă de la ei, pe rând, atunci când este cazul și se acceptă cu bune și cu rele. Din punctul de vedere al relaționării cu ceilalți colegi din clasă și aici am avut un plus anul acesta, când Luca a reușit să-și facă un grup cu care să împartă recreațiile.

Luca Leo 11iunie2015

Una peste alta, clasa a III-a s-a terminat frumos. Mâine este ultimul act, după care suntem școlari în clasa a IV-a.

Îmi voi da silința să parcurgem o vară frumoasă, cu deplasări în locurile dragi dar și cu o continuare a activităților noastre. Nu vor lipsi lecturile zilnice, cântatul la pian, lecțiile de engleză iar cu scrisul vom lua o mică pauză.

Dar despre cum ne-am organizat noi vara vă voi povesti în zilele ce urmează.

Deocamdată vă doresc puțină tihnă, pentru a se așeza noianul de trăiri adunate într-un an școlar. Zău!

Luca&Leo 15iunie2015

Lasă un răspuns

%d