machetedidactice.com

Machete didactice – La mulți și frumoși ani, grădiniță Pinocchio!

Grădinița Pinocchio din Fălticeni, de fapt ar fi trebuit să scriu G.P.P. Pinocchio Nr. 4 din Fălticeni, județul Suceava, e la zi aniversară. Iar acesta este un prilej de a sărbători, așa cum se cuvine, momentul solemn.

DSC_3715

Grădinița asta ocupă un loc aparte în inima mea. Mai întâi pentru că Luca a frecventat-o câțiva ani. Au fost anii în care lucrările făcute de mine acasă, necesare jocului cu copiii mei, au părăsit domiciliul și au plecat în lume. A fost momentul când s-a produs declicul și am mers cu pași mărunți, dar temeinici, spre o îndeletnicire pe care cu ani în urmă nu mi-aș fi putut închipui că aș putea-o practica.

Am făcut cursuri în acest sens, mai bine spus cursuri de antreprenori, pentru a înțelege și mai bine, ce și cum ar trebuie să procedez. Datorită acestor cursuri, dar și a proiectelor pe care a trebuit să le prezint la final, am putut pleca într-un schimb de experiență peste hotare, ce s-a dovedit a fi un adevărat câștig. Pentru că tot veni vorba, trebuie să amintesc că a fost posibil așa ceva datorită celor de la Focus Plus, o firmă de consultanță din București.

Care este misiunea celor de la Focul Plus? Păi nu putea cineva să explice mai bine ca ei:

Misiune: Să ajute oamenii să învețe, să aplice și să se dezvolte.

Viziune: Furnizarea, la un înalt nivel de calitate, a consultanței organizaționale & de afaceri și a programelor de training create să satisfacă în mod specific nevoile afacerii clientului.

Valori:

    • Angajament pentru excelență – toate acțiunile și eforturile noastre țintesc un nivel ridicat de performanță.

    • Pragmatism – ne propunem ca serviciile pe care le oferim clienților noștri să ducă la rezultate concrete, care să contribuie la dezvoltarea afacerii acestora.

    • Interesul profund pentru oameni – în orice organizație, oamenii sunt resursa cea mai de preț; de aceea pentru noi contează modul în care colaborăm cu membrii organizațiilor clienților.

    • Flexibilitate – fiecare afacere are specificul și particularitățile ei; consultanții noștri urmăresc să înțeleagă toate aceste aspecte și să propună soluții concrete, adaptate fiecărui caz.

    • Creativitate – „împingând” în permanență granițele abordărilor uzuale, vrem ca programele noastre să-i ajute pe participanți să-și descatușeze forțele interioare pentru a obține succese consistente.

    • Onestitate – suntem în permanență ancorați în concretul fiecărei situații, comunicăm deschis și ne asumăm responsabilitatea pentru tot ceea ce facem.

Sună frumos, nu-i așa? Și unde mai pui că este și adevărat. Puteți afla mult mai multe informații accesând site-ul de mai sus. Și nu ezitați, pentru că merită să afli sfatul unor specialiști, sfat ce te va ajuta să-ți evaluezi altfel afacerea și modul în care trebuie să o abordezi, pentru a avea rezultate bune.

Revenind la machetele mele și la activitatea din jurul lor, această îndeletnicire a făcut posibilă relaționarea cu oameni pe care dealtfel nu aș fi avut cum să-i întâlnesc. Fiecare îmi aduce cu el ceva nou, și aici nu mă refer strict, la afacerea în sine. Optici diferite, viziuni diferite, abordări diferite.

Din toate acestea, după un dialog, s-au născut proiecte extrem de frumoase, inedite, personalizate, unicate. Pe toate le îndrăgesc și fără nici o excepție, le-am lucrat din toată inima.

Dar să revin la Pinocchio și la sărbătoarea ei. Acolo, există o mână de educatoare-profesor cu care să tot colaborezi. Doamna Adriana Samson este un exemplu pentru colectiv iar împreună cu colegele ei, face o treabă strașnică.

Apoi nu pot omite prezența surorii mele, cu care formez un tot și cu care colaborez la parametri ridicați. Nici nu este nevoie de multă vorbăraie, că știm exact ce anume trebuie făcut pentru a ieși lecții, proiecte, ateliere numai bune de pansat sufletele. O iubesc, și ea știe asta, și mi-e drag să lucrez cu ea, oricând, oricât. Numele ei este Irina Sandu.

Frumos și bine am mai colaborat și cu Carmen, cu Mihaela dar și cu Manuela. Iar multe din aceste colaborări au fost din scurt, și tot au ieșit bine. Tot eu am avut bucuria să ornez și mare parte din coridoarele și holurile grădiniței. Cred că cea mai frumoasă reprezentare a lui Pinocchio, aici am reușit să o fac. E și cea mai mare machetă realizată de mine, vreodată. Am vorbit despre ea într-un articol de la începuturile blogului, pe care o puteți vedea aici.

DSC_3707

Așadar, pentru această aniversare, grădinița și-a pus haină de sărbătoare. Și-i tare mândră!De ziua grădiniței Pinocchio

De ziua grădiniței Pinocchio1

Pentru că în program există o paradă a grupelor, am confecționat pentru grupa Irinei, o pancartă cu care copii să defileze, așa, ca la Olimpiadă. 🙂 Am scris pe ea numele grupei: Voiniceii ^_^

De ziua grădiniței Pinocchio2

Acum aștept comentariile de după. Sper să fie bune, pozitive!

La mulți ani, dragă grădiniță! La mulți ani, dascăli iscusiți!

Lasă un răspuns

%d