machetedidactice.com

Idei pentru mămici – Despre viața din bătătură

Am reușit, după o perioadă destul de dificilă, să petrecem câteva ceasuri în aer liber și curat. Curat de-a dreptul, având în vedere că am fost la țară, într-un loc în care tehnologia nu-și prea face simțită prezența și unde modernismele sunt scumpe la vedere.

Nu că mi-aș fi dorit, morțiș, să fac acest lucru, dar situația fiind de așa natură (un soț care este plecat foarte mult timp și un copil ce vrea să petreacă timp cu amândoi), am lăsat totul baltă și duși am fost. Ziua de astăzi s-a dovedit a fi una, autentică, de primăvară, asta pentru că a fost un soare blând iar vântul a fost plecat în vizită. Ca și noi!

Pentru Luca viața  din ograda gospodăriilor este fascinantă, iar noi am fost într-un loc unde atmosfera și decorul era nealterat.

Viața-n bătătură 17mai20151

Am poposit într-o gospodărie cu multe păsări de curte. O armată întreagă, dacă ar fi să mă întrebați pe mine, în condițiile în care erau 20 de cocoși, găini nu știu câte cu exactitate, și o cloșcă ce avea grijă de 55 de puiuți. Ați auzit bine! 55 de puiuți, unul mai frumos ca altul. Atât de atentă, la toți! Atât de vigilentă! Nu puteai să te apropii de nici unul, că imediat îți sărea, în cap, la propriu! Pe lângă păsări mai erau și o familie de purcei, cu nouă membri.

O cloșcă cu 55 de puiuți – video

Am fost la cuibar, de fapt la cuibare, pentru că armata de găini făceau ouă peste tot. Nu știu dacă aveți cunoștință cum miroase un hambar. E ceva, ce cu siguranță nu are cum să-ți displacă. E miros neprelucrat, natural, de natură și de viață în stare pură. Fânul miroase divin!

Personal, nici mirosul animalelor, și aici mă refer la bovine sau la ovine, nu-mi displace. Știu, poate părea deplasat, dar prefer acest miros decât aromelor artificiale simțite de multe ori, pe străzile pavate. Multe flori și plante ar organiza adevărate proteste, dacă ar fi nevoite să miroasă așa ceva. Dar noi, nu putem decât să grăbim pasul, ținându-ne respirația.

Viața-n bătătură 17mai20152

La noi, socul încă nu a înflorit, în timp ce alții deja beau socata. De salcâm, nici nu mai pomenesc. Liliacul e pe trecute, păpădiile sunt pufoase.

Viața-n bătătură 17mai2015

Cireșele sunt mici, mici, merilor abia le-au căzut floarea. Zmeurul acum își formează fructul iar căpșunile sunt mititele și verzi Dar e bine pentru că-i mult verde. Un verde frumos și crud, dătător de proaspăt, curat și pur.

Am tot urmărit o pisicuță ce avea chef de joacă. Nu numai ea.

Viața-n bătătură 17mai20153

Însă, una peste alta, a fost minunat. Am stat puțin pe acest covor verde, îndeajuns cât să simțim energia pământului. Așa, vom avea puterea să mai trecem peste încă o săptămână și să privim existența noastră, din altă perspectivă. Una mai pozitivă și mai constructivă. Zile senine!

Lasă un răspuns

%d