machetedidactice.com

Machete didactice – Primăvară afară, în casă și în sufletele noastre

Pentru oamenii frumoși, creativi, optimiști, primăvara este un motiv de a înflori, la propriu.

Nu știu dacă este nevoie de altceva decât de bunăvoință.

Bunăvoința de-a zâmbi.
Bunăvoința de a dărui.
Bunăvoința de a face bine.
Bunăvoința de a fi pozitiv.

Verdele crud, multitudinea de culori, trilurile oferite cu atâta grație, toate acestea nu au cum să nu te facă să iubești. Oamenii dragi, natura, viața!

Pentru asemenea oameni totul este mai frumos și mai bun. Așadar, lăsați primăvara să vă intre în suflete și apreciați acest dar divin.

Materiale aprilie 20155

Materiale aprilie 20154

Pentru o lecție alături de niște prichindei, am pregătit o planșă. Aceasta reprezintă o secvență de primăvară, pe care cei mici să o compună, punând elementele specifice acestui anotimp.

Așadar, se pornește de la o creangă de măr înflorit și se adaugă, una câte una, flori, fluturi, gâze. Dimensiune acestei planse este de 1 metru lungime și 80 centimetri lățime.

Și dacă voi credeți că un măr nu poate înflori într-o sală de clasă, vă înșelați.O altă machetă didactică vine să vă demostreze acest lucru. Cum? Atașând, piesă după piesă pe un suport sub formă de copac.

Materiale aprilie 20153

Mărul nostru, care stă în picioare, are înălțimea de 1 metru iar coroana are o lățime de 70 centimetri. Florile și frunzele sunt făcute pentru a fi folosite de 14 copilași. Ce ne rămâne de făcut? Să lăsăm primăvara să ne învăluie. Nu-i așa?

Lasă un răspuns

%d