machetedidactice.com

Activități educative copii – Un ouț năzdrăvan a reușit să înlesnească o călătorie în timp

Atunci când pregătesc materialele pentru activitățile pe care doresc să le fac alături de Luca, știu că există posibilitatea să încep cu ceva și să continui cu altceva. Motivele pentru care au loc aceste deviații de la planul inițial sunt de mai multe feluri: unele țin de cheful copilului, altele de dialogurile pe care le purtăm și tot așa. 🙂
De exemplu, astăzi, am avut pregătit un material de sezon, cum s-ar spune, pentru că era vorba despre Povestea oului năzdrăvan de Ion Istrate. Am găsit această poveste pe trilulilu și m-am gândit,că nu ar fi rău să lucrăm puțin pe ea. În acest scop am confecționat și niște fișe ce urmau a fi completate după ce lectura va fi fost făcută.

Povestea oului năzdrăvan – lectură video
Însă planurile au suferit o mică deviere și asta pentru că, am descoperit niste diafilme de pe vremea copilăriei mele, și nici nu știți ce efect au avut. Asupra mea, de frumoase aduceri aminte, de zilele în care părinții mei ne dădeau aceste filme pe un cerceaf, pe post de ecran de cinema. Ce frumos era! Ne adunam toți trei (precum iezii caprei) și ascultam, cu atenție sporită, lecturile. Și atunci, dar și acum le-am privit cu aceeași plăcere.

Puișorul năzdrăvan diafilme 6 apr2015

A intrat și Luca în jocul copilăriei mele și am vizionat împreună, mai multe filme. Am recreat atmosfera de atunci: am tras perdelele, am stins luminile și gata, am călătorit cu peste 35 de ani în urmă. Le-am lecturat de rând sau interpretând diferite personaje, iar la final mi-a mărturisit că se va uita și el, alături de copiii lui, la aceste filmulețe. Asta cam peste 17 ani! 🙂

Și dacă am dat de aceste diafilme, am tot vizionat! 🙂

Balada unui greier mic diafilm – video

Bunica diafilm – video

Căsuța iepurașului diafilm – video

Povestirile lui Iepurilă diafilm – video

Făt Frumos din lacrimă diafilm – video

După ce ne-am bucurat cu fel de fel de povești, Luca a revenit la povestea inițială, cea a oului năzdrăvan și a completat fișa pregătită.

Povestea oului năzdrăvan – fișe limba română clasa a III-a 

Puișorul năzdrăvan diafilme 6 apr20151

Puișorul năzdrăvan diafilme 6 apr20152

Apoi am confecționat o felicitare cu iepurași. Pe zi ce trece devine tot mai îndemânos, semn că perseverența dă roade. Am folosit tot felul de hârtii colorate, de pe paper craft (acolo veți găsi tot soiul de minunății 🙂 ). Deasemenea, am avut un tipar pentru iepuraș. Îl anexez ca și cele două hârtii folosite.

PIN137.templates_1

img115   img116

Am mai avut nevoie de puțin mohair alb pentru a confecționa codițele, ștrasuri autoadezive și carton maro, pe care l-am folosit ca bază pentru felicitare.

Puișorul năzdrăvan diafilme 6 apr20153

Puișorul năzdrăvan diafilme 6 apr20154

Suntem foarte încântați de ceea ce a ieșit.
Suntem foarte încântați de minunata noastră călătorie în trecut.
Am savurat fiecare clipă pe-ndelete și ce gust special am descoperit.

Lasă un răspuns

%d