machetedidactice.com

Activități educative copii – Ce mai decorăm și cum ne mai jucăm în așteptarea Paștelui

E o perioadă foarte încărcată pentru orice femeie: curățenie generală, bucate pentru masa de Paște, grijă față de copii, ca să mai amintesc de serviciu (în cazul celor care au așa ceva). Asta nu înseamnă că în celelalte perioade femeia este liberă, dar atunci poate avea un program mai lejer.

Se face muuultă mâncare, pentru ca masa să fie îndestulată și bogată, se coc păști și cozonaci și tot soiul de prăjituri, se închistresc ouăle și se confecționează tot felul de aranjamente pentru a ne înveseli căminele. Există în comerț o gamă atât de vastă de decorațiuni, că nu ai atâtea case câte ți-ar trebui pentru a le pune pe toate care-ți plac. Evident, așa ceva nu este posibil, iar cele mai frumoase sunt cele făcute de mânuța ta. Dacă mai există și un copil sau doi, ori și vreun reprezentant al tăticilor, reușită decorațiunii va fi garantată. Și poate mulți nu se gândesc că,nu produsul rezultat este cel mai important ci timpul necesar confecționării lui. Știu, în goana asta după timp, de cele mai multe ori, tocmai la asta renunțăm. Și nu este bine, deloc! Mai sunt situații în care, noi mamele, pornim cu gânduri bune și productive dar reacția copiilor sau a taților poate să nu corespundă planului nostru. Așa, putem ajunge la situații extrem de tensionate, pe care, tot din cauza oboselii, să nu reușim a le gestiona, totul transformându-se într-un fiasco.

Dar, cele mai multe dintre mămici reușesc să găsească o formulă câștigătoare și să petreacă alături de cei dragi, clipe de neuitat.

Acum, când oferta este atât de vastă iar ideile practic fără număr, tot ceea ce trebuie să mai ai este timpul disponibil pentru aceste activități.

Personal, mai las din alte treburi și dau prioritate acestor îndeletniciri. De-a lungul timpului am adunat mult material și multe cărți încât acum nu ne mai rămâne decât să punem în practică ceea ce avem.

Astăzi vă voi aduce în atenție câteva cărticele din care noi am lucrat cu spor. Prima dintre ele este De Paște, ne jucăm și decorăm de la Editura Litera.

DSC_3315

În această carte încântătoare vei găsi tot felul de idei de obiecte interesante pe care le poți realiza în așteptarea sărbătorii de Paşte. Urmăreşte pas cu pas instrucțiunile simple și clare, pentru a afla cum să faci ouă încondeiate, flori din hârtie, puișori de primăvară, pălăriuțe pentru ouă, felicitări sau ghirlande de Paşte. Iepuraşii pictaţi cu degetele, fluturașii din colaje sau florile pictate sunt niște podoabe grozave pentru felicitările pe care le dăruiești prietenilor şi familiei tale nu numai de Paşte, ci şi cu alte ocazii.

DSC_3316

Atașez cuprinsul, dar și câteva imagini pentru a vedea ce ofertă generoasă există între coperțile acestei cărțulii.

Desktop10

O altă publicație îndrăgită de noi și care ne-a oferit de-a lungul timpului momente de plăcere creativă este Petites mains, o revistă franțuzească, menită a da celor îndrăgostiți de bricolaje, tot soiul de idei. Avem multe numere, pentru că am fost abonați și nu cred că există vreuna dintre ele pe care să n-o iubim. Am lucrat multe din modelele întâlnite aici, pe unele chiar le-am modificat și adaptat plăcerilor noastre. Fiecare revistă are o temă, așa putând avea o paletă foarte vastă ce acoperă toate activități copiilor.

DSC_3333 DSC_3332

Astăzi am ales două numere, unul din 2008 și unul din 2012, cel din 2012 fiind special pentru aceste sărbători de Paște. De aici se pot realiza crafturi folosind tot soiul de materiale, de la hârtie colorată la pene și buloane. 🙂

Desktop11

Desktop12

Desktop13

Am atașat câteva imagini, pentru a vă da seama, mai bine, despre ce vorbesc. Țin să precizez că revista se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 8 ani. Aceste reviste se găsesc în centrele Inmedio din toată țara, la raionul cu reviste din străinătate.

Ați fi crezut că am lucrat din ceea ce v-am arătat? Ei, nu așa s-a întâmplat, pentru că Luca a dorit altceva. Și așa am făcut! Am luat câteva ouțe din lemn, le-am gătit de sărbătoare și le-am transformat într-o pereche inedită: domnișorul și domnișoara Ou.

Luca decorații Paște1

Luca decorații Paște2

Pe lângă asta, am mai meșterit o felicitare. Veronica va recunoaște imaginea folosită, pentru care îi mulțumim.

Luca decorații Paște

Inspirație maximă și spor. Indiferent dacă la curățenie, gătit sau meșterit, spor să aveți!

Lasă un răspuns

%d