machetedidactice.com

Zborul prin ochii unui copil

La ultimul zbor pe care l-am parcurs către Anglia, Luca a observat în dreapta lui un domn foarte crispat, neliniștit, alb la față. La un moment a intrat în vorbă cu el, așa aflând că sursa neliniștii lui este frica de înălțime, implicit frica de zbor.

Londra 19-22 martie 201511

I-a explicat copilului că în ciuda faptului că a zburat de nenumărate ori, nu-și poate înfrânge această teamă iar replica băiatului a fost:

Nu vă temeți domnu, pentru că acum zburăm în stratosferă, adică la peste 10.000 m altitudine, adică mai sus decât înălțimea Everestului. Știți, a fost și un om care a sărit din stratosferă, nu a pățit nimic și a depășit și viteza sunetului. Aici se află baloanele meteorologice, iar mai sus, veți întâlni sateliții și stațiile orbitale.

Și pe urmă, dacă vom cădea, stați fără grijă, tata are un GPS și vine după noi! Nu ne vom rătăci!

Saltul lui Felix din stratosferă – video

Așadar, în ciuda unui zbor cu ceva zgâlțâituri, Luca nu s-a temut. Nici eu nu mă tem, pentru că știu că nu are de ce. Dacă e să ți se întâmple ceva, are loc oricum: pe pământ, pe apă sau în aer. Nu știu dacă poți fenta destinul, sau poate poți, dar senzația zborului este unică!

Londra 19-22 martie 201512

Așadar, până ne vor crește aripi, vom continua să zburăm ajutați. Și nu ne vom opri! 🙂

Londra 19-22 martie 201513

Londra 19-22 martie 201514

Lasă un răspuns

%d