machetedidactice.com

Dacă tot suntem la curățenie generală, a sosit și rândul lui Murdărici

Suntem în plină curățenie generală iar acesta este un prilej nebănuit de a scoate la iveală și redescoperi, cărți, jocuri sau mai știu eu ce alte lucruri legate de activități făcute odinioară. Cred că ăsta este și motivul pentru care curățenia generală în camerele unde se află aceste lucruri durează așa de mult, asta pentru că ne apucăm și răsfoim, citim dezbatem pe marginea lor.

Ne aducem aminte cu multă, dar multă plăcere, de perioade din viața noastră, în care am clădit, cu pași mărunți, postamentul pentru ceea ce va urma. Găsesc cărți cumpărate cu ani în urmă, atunci când exercițiul răsfoitului în librărie era familiar, nu ca acum când curierul sosește cu pachetul și te pune în fața faptului împlinit.

Iată că așa l-am regăsit astăzi pe Murdărici, un cățeluș ghiduș, cu care am mai tras o partidă de joacă.

Cum spuneam, Aventurile lui Murdărici este o carte ce nu are cum să nu placă vreunui copil. Are un format mare, pagini cretate, desene minunate și un text extrem de scurt.

Aventurile lui Murdărici – lectură video

Murdărici este un cățeluș neastâmpărat, cu mult chef de joacă. Răstoarnă coșul de gunoi, sare în găleata cu cărbuni, trage de fața de masă și smotocește pernele. În cele din urmă, exasperată, stăpâna îl dă afară din casă. În curte, micuțul nostru prieten îi invită pe rând să se joace cu el pe cocoș, pe rățușcă, pe pisica cea răsfățată, chiar și pe distinsul cal, dar este refuzat de fiecare dintre ei. ”Ești foarte murdar”, îi spun toți. Va găsi oare Murdărici un prieten cu care să se joace în voie?

Aventurile lui Murdărici

Pe lângă lectura propriu-zisă Luca s-a mai jucat puțin cu substantivele, adjectivele, ce mai… o joacă! 🙂

Murdărici și adjectivele – video

Revederea cu Murdărici a venit la pachet cu regăsirea unor puzzle-uri din lemn pe care le-am achiziționat din Croația, atunci când Luca era un micuț copilaș. Sunt minunate, confecționate dintr-un lemn cald și prietenos, cât despre culori… de vis! Unde mai pui că s-a mulat perfect pe carte.

Aventurile lui Murdărici1

Și dacă tot era vorba de fermă nici Mr Potato head nu a căzut tocmai rău. Și de acest joc ne leagă, cel puțin pe mine, de amintiri minunate. De zilele în care Luca era mic, mic, de excursii, de avioane, de vacanțe minunate și de clipe ce nu vor păli niciodată din mintea și sufletul meu. Ori și copilul le-a regăsit dar cu siguranță, le-a privit cu alți ochi dar și cu urechile ciulite la poveștile pe care le dorea auzite despre ele.

   Aventurile lui Murdărici2

Și iată că, o curățenie generală pe care toată lumea o percepe ca pe o activitate nu prea plăcută, noi am transformat-o în ceva super fain. În joacă, totul pare mult mai plăcut și mult mai ușor. Și ce multe poți învăța așa: fără crispare, fără impunere, fără nervi! 🙂

Încercați!

Lasă un răspuns

%d