machetedidactice.com

Când primăvara are accente englezești autentice

În viața asta ai voie să visezi. Cred că este singurul lucru pe care nu ți-l poate lua nimeni și mai cred că, dacă îți dorești ceva cu mare ardoare, nu are cum să nu se materializeze. Că acest fapt se petrece mai devreme sau mai târziu nu știu dacă mai are vreo însemnătate. Important este să nu-ți pierzi speranța și credința că vei intra în visele tale. La propriu. 🙂

Dacă ar fi să mă întâlnesc cu peștișorul de aur și acesta să-mi îndeplinească cele trei dorințe, una dintre ele cu siguranță ar fi legat de zbor. Aș avea libertatea de-a călători necondiționat de nimeni și de nimic. Ori dacă aș fi o pasăre, aș avea grijă să fiu îndeajuns de viguroasă pentru a-mi putea căra puii în spinare. Peștișorul încă nu a apărut dar eu pot continua să sper, atâta timp cât nu fac rău nimănui. 🙂

Revenind la zbor, primăvara asta am reușit, chiar și fără aripi personale, să-mi îndeplinesc un vis: acela de-a privi aristocrația la ea acasă. Am intrat, privit, gustat o fărâmă din civilizația și istoria acestor tărâmuri. M-am pregătit și documentat pentru această întâlnire dar, în ciuda tuturor materialelor, de altfel iscusit scrise, am găsit o Londra inedită.

Aminteam de materiale, iar acestea au fost: Londra tot ce trebuie să știi, Marea Britanie National Geographic Traveler și National Gallery of London. De asemenea am făcut alături de Luca o excursie imaginară, anul trecut , tot în primăvară.

DSC_3283

hartă Europa

Când am plecat de acasă, iarna era mai prezentă ca niciodată și mi-am spus că nu pot lăsa nimic să-mi strice planurile. Se știe faptul că eu una nu sunt o împătimită a anotimpului hibernal și că prefer căldura, oricât de mare ar fi, în locul ghețurilor și crivățului.Londra 19-22 martie 2015

Dar după un drum ce a cuprins câteva ore bune de mers cu mașina până la aeroportul din București, după care au mai urmat trei ore de zbor, am fost întâmpinați de o capitală plină de pomi în floare, de multă verdeață și de mult crud. Verde crud!

Londra aparat 19-22martie 2015

DSC_3242

Spuneam că de-a lungul timpului m-am documentat și am citit despre acest oraș mai multe informații, așa reținând faptul că este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, unde se îmbină armonios istoria cu modernul. Se spune că Londra are o capacitate nelimitată de adaptare, trecând, de-a lungul timpului, de la stadiul de fort roman și fortăreață în Evul Mediu la cel de oraș medieval mare; s-a transformat într-un centru de eleganță georgiană și un centru de putere al unui imperiu ce înglobează extreme de bunăstare și sărăcie apoi a trecut la stadiul de imperiu interbelic din umbră, pentru ca acum să devină furnicarul cosmopolitan obsedat de bani. Londra este și un loc sigur și plăcut pentru plimbările pe jos, iar asta se poate face pe întreaga perioadă a zilei. Am experimentat și noi aceste plimbări, de-a lungul cărora am putut admira arhitectura caselor, modul oamenilor de-a se comporta, într-un cuvânt cotidianul unui londonez. Am observat o normalitate și o tihnă, asta în ciuda sutelor de oameni, de toate naționalitățile, care treceau într-un du-te-vino continuu pe lângă noi.

Londra 19-22 martie 20153

Dar vizita noastră nu putea rata obiectivele majore ale orașului care merită toată atenția, și aici mă refer la Westminster Abbey, Catedrala St Paul, Turnul Londrei, National Gallery și Trafalgar Square.

Londra 19-22 martie 20151

Despre Parcurile Londrei ce să spun! Locuri minunate unde oricine este liber să se plimbe după cum dorește. O parte din această moștenire generoasă de parcuri publice își are originea în secolul al XVII-lea, când monarhii din dinastia Stuart au început să dea spre folosință publică domenii care până atunci făceau parte din fondul regal de vânătoare.

Londra 19-22 martie 20152

Am fost să vedem și Palatul Buckingham, dimineața târziu, când știam că se schimbă gărzile. Nu am avut parte de această manifestare, dar am putut admira clădirea impunătoare și tot ceea ce se află în acest ansamblu.

DSC_3004

DSC_3003

DSC_3006

Am avut norocul de câteva experiențe minunate atât la National Gallery cât și la National History Museum despre care vă voi povesti în zilele ce urmează.

Un alt obiectiv de neratat a fost acela al rețelei de metrou. Cum era să ajungem la Londra și să nu mergem la stația Paddinton? Nu, era de neconceput cu atât mai mult cu cât Luca a citit cărțile cu peripețiile acestui ursuleț și a mai văzut și filmul.

Londra 19-22 martie 20155

Cam atât pentru astăzi. Tot ce vă pot spune este că merită, merită, merită!

Lasă un răspuns

%d