machetedidactice.com

Activități educative copii – Despre mame și puii lor. Dar și despre fetițe, femei și bunici

Știu, toată lumea vorbește despre asta și așa este și normal. Dacă nu acum, la ceas aniversar atunci când!? Cred că s-au spus milioane de cuvinte, îmbinate în fel și chip și totuși, în ciuda acestor manifestări, subiectul tot nu s-a epuizat. Asta deoarece protagoniștii au alte chipuri și poate au trăiri ce încă nu au mai fost experimentate. Sau poate că da! 🙂

Despre dragostea de mamă poți spune câte-n lună și în stele. Cred că este cel mai profund sentiment pe care-l poate trăi cineva, iar cele care vor deveni mame vor experimenta niște senzații, ce de multe ori nu pot fi redate în cuvinte.

Odinioară, lumea era mai rigidă iar relațiile părinte – copil, riguroase. Aceștia nu prea aveau ce comenta în fața părinților, iar acest lucru era valabil și în ceea ce-i privește pe bunici. Se spunea „sărut-mână” la mamă și la tată, dar și la bunică și bunic. În ceea ce privește întrebările pe care un copil le adresa părintelui și ele erau destul de limitate. Multe lucruri nu puteau fi rostite și fiecare afla așa cum putea.

Acum lucrurile s-au schimbat. Copilul are alt statut iar părinții un comportament ce nu prea mai seamănă cu ceea ce știu cei mai în vârstă. Cred că și asta face parte din evoluție. Consider că atâta timp cât există respect și prețuire, de ambele părți, totul este minunat. Situații contradictorii sunt în orice cuplu mamă-copil dar mama ar trebui să aibă înțelepciunea și puterea de-a ieși din toate. Asta, numai făcând echipă cu pruncul!

Cât despre aniversarea acestor zile, ce pot să spun. Pot să evoc lipsa timpului, care în ultima perioadă parcă fuge mai tare ca niciodată. Sunt într-o veșnică întârziere, reușind a respecta deadline-urile așa, la mustață. Asta pentru că al meu băiat are prioritatea absolută, iar complexitatea cunoștințelor ce trebuie asimilate, mi-a mai furat din timpul ce odinioară îl aveam disponibil. Și uite așa, am rostit motivul pentru care nu am putut onora, în timp util, provocarea Veronicăi. Am reușit să lucrez câte ceva, iar de această dată am avut posibilitatea dar și plăcerea să mai am pe lângă mine două fetițe minunate. Este vorba despre fetițele prietenei mele Alina, cu care este o plăcere să meșterești și să dai viață la tot soiul de lucrușoare. Sunt atât de pricepute și de îndemânoase!

Și iată că am reușit să marcăm atât venirea mărțișorului cât și ziua mamei.

Brașov 27feb20151

Brașov 27feb2015

Felicitări și mărțișoare Brașov feb2015

În ceea ce-l privește pe Luca, de la el am primit, la fel ca-n fiecare an, cea mai frumoasă și sinceră dovadă de iubire. Textul nu-l pot dezvălui dar cele două imagini, da. Veți vedea, cum arăt eu în chip de înger dar și cum sunt în viziunea fiului meu. 🙂 Am înțeles că nu poți avea talent în toate domeniile, iar asta este un câștig pentru mine (faptul că am înțeles).

Brașov 27feb20152

Vă doresc să aveți alături de mamele, surorile, bunicile dar și de puii voștri niște relații frumoase, tihnite, firești, echilibrate și să nu uitați niciodată că uneltele necesare reușitei se află în propriile mâini. Dar cel mai mult vă doresc sănătate. Multă sănătate!

Lasă un răspuns

%d