Așadar, recapitulare: anotimpurile sunt niște perioade de timp în care temperaturile sunt diferite. Anotimpurile sunt în număr de patru iar ele se numesc: primăvară, vară, toamnă și iarnă. Fiecare din anotimpurile enumerate mai sus au câte trei luni, după cum urmează:
primăvara – martie, aprilie, mai
vara – iunie, iulie, august
toamna – septembrie, octombrie, noiembrie
iarna – decembrie, ianuarie, februarie.
Iarna este cel mai friguros anotimp. Lacurile și râurile îngheață (și năsucurile 🙂 ) casele, pământul, copacii sunt acoperiți de zăpadă, animalele hibernează, iar copiii se dau cu săniuța pe derdeluș.
Primăvara totul revine la viață. Se întorc păsările călătoare, natura toată înverzește, temperatura este mai ridicată. Tot primăvara, în luna martie, mărțișoarele ne înveselesc iar pe mamă o sărbătorim.
Vara e anotimpul vacanței iar muntele și marea ne așteaptă. Suntem fericiți să avem în țara noastră Marea Neagră dar și Munții Carpați. E vremea drumețiilor, a fructelor zemoase și a sporturilor în aer liber.
Toamna se numără bobocii și roadele. Tot acum, din septembrie începând, se aude cum sună clopoțelul. E vremea unui nou început al școlii. Se recoltează grânele, se umple hambarele.
Așa cum suntem fericiții locuitori ai unei țări cu forme de relief atât de variate în egală măsură suntem și fericiții trecători prin toate anotimpurile, la noi în țară ele fiind bine delimitate.
Hai să ne bucurăm de tot ceea ce ne oferă fiecare anotimp în parte. Numai așa ne putem da seama ce privilegiați suntem!
Am adunat toate aceste minunății într-o singură machetă. Vă las să deslușiți ce anume este pe ea.
Precum se observă, macheta concepută de mine se poate folosi fie pentru a exemplifica toate anotimpurile fie, scoțând „broderia”exterioară, doar pentru unul singur. Așa, utilitatea ei este sporită, putând practic acoperi toate cele patru sezoane.
Vă doresc să vă bucurați din plin, de fiecare anotimp al existenței voastre! 🙂