machetedidactice.com

Activități educative copii – „Winter time” de Despina Calavrezo

Spuneam în postările trecute, că după ce trec sărbătorile de iarnă, odată cu globurile, nu împachetăm și cărțile destinate acestui sezon. Asta din cauză că sunt multe care se pot citi și după ce pleacă Moșul, dar și pentru că iarna nu s-a terminat. De-a lungul anilor am adunat multe titluri dar cele care sunt noi, reprezintă o prioritate. Eu fiind la al doilea copil, acesta nu a avut răgazul necesar de a lectura titlurile ce deja existau în casă la sosirea lui. Motivele sunt lesne de înțeles, dar poate cel mai important este acela că Luca nu putea citi singur, ceea ce acum s-a schimbat. Ori una este să citești tu și alta este să asculți o poveste citită de mamă sau bunică.

Este și cazul cărții despre care doresc a vorbi astăzi. Winter time de Despina Calavrezo șade în raftul nostru din anul 1998, atunci când Răzvan a primit-o în dar. Era o perioadă în care nu prea existau cărți tipărite în alte limbi iar faptul că am văzut-o, m-a bucurat foarte mult. Am uitat să specific că este o carte în limba engleză, fără a fi bilingvă. Este editată în Ungaria iar textul și ilustrațiile aparțin editurii Rao.

Este o carte ce cuprinde trei capitole mari:

Christmas tale

Christmas book

Fun in winter

Luca engleză 2 dec 2014 colaj

Începutul este destinat lui Moș Crăciun și poveștii sale. Acesta găsește o scrisoare care îl emoționează mult:

Dear Santa Claus,

My name is Tim. I love and obey my parents. I never quarrel with my little sister Sue, sharing everything with her.
This year the only present I want is to see you.
Please do come, dear Santa Claus.
Lots of love,

Tim

P.S. Please don`t forget my mum, my dad, my sister and my dog Pip.

Și de aici începe o întreagă aventură, pe care dacă nu ați reușit să o citiți anul acesta, ar fi bine să nu o ratați în anul ce urmează.

Mi-a plăcut că există o listă a îndatoririlor pe care le au cei mici față de părinți.

???????????????????????????????

După acest capitol urmează Christmas Book, acolo unde se vorbește despre decorații și activități ce sunt adecvate acestei perioade a anului. Tot aici sunt multe cântecele și inedit este faptul că toate au și versurile, dar și partitura după care se cântă. Acest capitol a prilejuit în căsuța noastră un moment foarte frumos, când am reușit să cântăm cu toții, Luca, mama și tata, un colind.

Luca a cântat această colindă și la pian, pentru că a fost prinsă în partiturile pentru producție.

Veți găsi aici partiturile pentru „Silent night”, „Twinkle, twinkle, little star”, „Deck the hall”, „O Christmas Tree”, „Jingle bell”, „Santa Claus”etc.

Luca engleză2 dec 2014colaj1

A treia parte a cărții cuprinde Fun in winter. Pe lângă tot felul de jocuri sunt și poeme ale iernii, nostime și ușor de memorat.

Iată câteva dintre ele:

Now

It`s time to get
And time to forget.
It`s time to give
And time to forgive.

Let`s play

Snowmen, snowmen
Come to play,
On this snowy
Winter day!

Welcome winter

Welcome winter!
How are you?
We are happy
To see you.

Și exemplele pot continua. 🙂

Luca engleză 2 dec 2014 colaj2

Așadar, cum iarna nu s-a terminat, vă invităm să citiți această minunată carte ilustrata pentru cei mici, cu cântece, poezii și povești de iarnă în limba engleză.

Lasă un răspuns

%d